Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Smithfield: Lecție deschisă privind importanța alimentaţiei echilibrate

Autor: Meat MIlkluni, 17 octombrie, 2016

(Comunicat) Echipa de voluntari ai Smithfield România a participat astăzi, alături de voluntari ai Societății Studenților în Medicină Timișoara șide elevii Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Cenei, județul Timiș, la o lecție deschisă privind importanța unei alimentații echilibrate și încurajarea adoptării unui stil de viață sănătos, desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației.

 

Această lecție deschisă se înscrie într-o serie de manifestări pe teme de educaţie și promovare a unui stil de viață sănătos pe care Smithfield România le-a dezvoltat, de-a lungul timpului, în parteneriat cu comunitățile locale din zonele în care compania își desfășoară activitatea.

 

Sub supravegherea cadrelor didactice, în cadrul seminarului organizat de voluntarii Smithfieldîn parteneriat cu Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara, elevii au învățat pas cu pas care este semnificaţia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei şi cât de important este rolul unei nutriții corecte şi al stilului de viaţă în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copiilor şi adulţilor.

 

2m2

Pentru al treilea an consecutiv, Smithfield România sărbătorește Ziua Internațională a Alimentației, fiind un prilej de a promova o alimentaţie responsabilă, chiar și la cele mai fragede vârste, pentru a adopta un stil de viață sănătos”, a declarat Cristina Bodea, Director de Sustenabilitate, Smithfield România.

 

La finalul lecției deschise toți elevii clasei participante au fost recompensați cu diplome de participare și premii motivante constând în articole de uz școlar.

 

Pentru detalii suplimentare:

http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html

http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/

 

Adunarea Generală ONU a decis, în 1980, marcarea Zilei Internaționale a Alimentației, considerând că ‘alimentația este o nevoie fundamentală a omului și o condiție necesară supraviețuirii și prosperității ființei umane’. Astfel, în fiecare an, la 16 octombrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) sărbătorește Ziua Internațională a Alimentației. Această zi este sărbătorită în prezent în peste 150 de țări.

 

***

 

Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, de succes, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD realizate până în prezent. În cadrul grupului de firmeSmithfield România activează companiile Smithfield Ferme și Smithfield Prod.Smithfield produce și comercializează, în sistem integrat, carne de porc marca Comtim, bine cunoscută în România, ce include carne proaspătă de porc şi produse semi-procesate, distribuite la scară naţională și la export, către procesatori, lanțuri de retaileri sau în reţele de distribuţie. Prin investițiile realizate, Smithfield oferă consumatorului final produse din carne de porc sigure, de cea mai bună calitate, care în timpul fluxului de producţie au fost permanent monitorizate, îndeplinind astfel toate criteriile de siguranţă alimentară.

 

Smithfield a întreprins la nivelul societăților deținute în România demersul voluntar de certificare pentru implementarea de standarde de management recunoscute la nivel internațional: Sistemul de Management al Calităţii (ISO 9001:2008), Sistemul de Management al Mediului (ISO 14001: 2004), Sistemul de Management al Siguranţei şi securităţii în muncă (OHSMS 18001:2007), Sistemul de Management pentru Siguranţa Alimentară (ISO 22000: 2005), Standardul Internaţional pentru Alimente (IFS version 6: 2012), Sistemul de Management HACCP (ISO 9001: 2000 & HACCP sistem implementat).

Lactatele Baciul-Competitivitate prin preț și calitate!
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

SC MERIDIAN AGROIND SRL, deținătoarea de drept a brand-ului Baciul, a început producția de lactate în decembrie 1999. Firma are sediul în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate proaspete și a brânzeturilor. Am dorit întotdeauna să ne diferențiem de concurență prin...

Grupul de firme Safir participă la Târgul Internațional SIAL
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Grupul de firme Safir, o afacere de familie cu capital 100% românesc, cu peste 27 ani de experiență în industria cărnii, participa la cea de-a 28-a ediție a târgului SIAL, cel mai mare eveniment internațional dedicat industriei alimentareîn cadrul standului României.   Evenimentul va avea loc la Paris, în perioada...