Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Smithfield prod implementeaza proiectul „competenta, adaptabilitate, responsabilitate, eficienta prin securitate si sanatate in munca”, un program complex in domeniul securitatii si sanatatii in munca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Timisoara: Smithfield Prod a lansat, astazi, in mod oficial, proiectul cu titlul Competenta, Adaptabilitate, Responsabilitate, Eficienta prin securitate si sanatate in munca, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 – „Investeste in oameni”, in cadrul axei prioritare 3 Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul major de interventie 3.2. Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii.

Proiectul vizeaza asigurarea sanatatii si securitatii in munca in beneficiul celor peste 390 de angajati din departamentul de productie al companiei si urmareste implementarea unei culturi organizationale durabile a securitatii si sanatatii in munca a angajatilor, prin intermediul unui program complex de instruire si informare in vederea prevenirii riscurilor profesionale. Proiectul este implementat in proportie de 98% prin asistenta financiara nerambursabila in cadrul POSDRU 2007-2013.

Dezvoltarea capitalului uman, cresterea competitivitatii si adaptabilitatii angajatilor nostri au fost si continua sa fie prioritati majore pentru compania noastra. Dorim sa fim unul dintre cei mai buni angajatori din regiune si sa oferim oportunitati sigure si sustenabile de angajare si dezvoltare profesionala, a declarat dl. Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.

Proiectul Smithfield Prod urmareste sa identifice si sa monitorizeze permanent riscurile profesionale la care sunt expusi angajatii, sa reduca factorii de risc si accidentare, sa imbunatateasca gradul de informare si instruire al angajatilor in domeniul sanatatii si securitatii muncii si sa creasca adaptabilitatea angajatilor la cerintele UE.

Activitatile in domeniul sanatatii si securitatii muncii si structurile operationale ale proiectului vor functiona si dupa finalizarea acestuia prin infiintarea unui Cabinet intern care va gazdui desfasurarea activitatilor continue de sanatate si securitate in munca ale companiei.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de productie de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului COMTIM, in judetul Timis. Valorile Smithfield Prod sunt siguranta alimentara, responsabilitatea fata de mediul inconjurator, intelegerea specificului local si sprijinul comunitatii locale in care isi desfasoara activitatea, dezvoltarea continua a tehnologiilor folosite si crearea unui mediu de lucru placut angajatilor. Smithfield Prod este o companie certificata ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului si ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...