Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Smithfield prod: investitie de 3,5 milioane usd finalizata la comtim

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Smithfield Prod a finalizat lucrarile de retehnologizare a zonei de refrigerare rapida a carcaselor de porc rezultate din procesul de abatorizare. Investitia s-a ridicat la suma de 3,5 milioane USD, noua zona de refrigerare acoperind o suprafata de 755 m2. Timp de aproape 4 luni, 7 companii contractoare au fost angrenate in acest proiect.

Prin aceasta investitie, prin tranzitarea carcaselor in tunele cu temperaturi cuprinse intre -18 si – 24 °C, pentru un interval de 90 minute, carnea de porc ajunge la parametrii optimi pentru a putea fi pastrata in siguranta si a fi consumata ulterior.

Retehnologizarea zonei de refrigerare, pe langa avantaje legate de siguranta alimentara si de eficientizarea si modernizarea capacitatii de productie a companiei, prezinta avantajul reducerii pierderilor de frig si implicit reducerea consumul de energie electrica, aspecte importante si din perspectiva protejarii mediului, declara dl. Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.

Investitia actuala se alatura celor peste 67 milioane USD, sume pe care compania Smithfield Prod le-a alocat in ultimii 5 ani exclusiv pentru modernizarea capacitatilor de productie ale fostului COMTIM.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului COMTIM, in judetul Timis. De asemenea, compania Smithfield este certificata ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului si ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...