Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Smithfield Prod, în Top-ul creșterii sectorului de carne

Autor: Meat MIlkmarți, 26 noiembrie, 2013

Profitul net al companiilor de pe piața de carne a scăzut, în perioada 2008 – 2012, într-un ritm mediu anual de 11,6%, iar cifra de afaceri totală a companiilor a crescut cu 30% într-un ritm mediu anual de 6,7%, se arată într-un studiu asupra pieței de carne din țara noastră.

Conform documentului remis redacției Bursa, deși consumul de carne nu a crescut, s-a observat o modificare a comportamentului consumatorilor, care preferă carnea proaspătă în detrimentul celei procesate.

În urma studiului, care a analizat cele mai importante 540 companii din domeniul producției și procesării cărnii, a rezultat că, în perioada 2008 – 2012, gradul de îndatorare al firmelor nu a raportat variații semnificative în perioada crizei economice, menținându-se în marja de 63% – 67% cu o medie a perioadei de 64,6%.

Potrivit studiului citat, liderul pieței de producție și procesare carne a fost, anul precedent, compania Smithfield Prod, cu o cifră de afaceri în creștere cu 21,4% față de 2011. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...