Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Smithfield si-a majorat vanzarile cu 17,2% in primul semestru fiscal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile grupului american Smithfield Foods, prezent si in Romania, au crescut, in primul semestru fiscal, cu 17,2%, la 6,28 miliarde de dolari, dar producatorul de carne a inregistrat pierderi nete de 8,4 milioane de dolari, fata de un profit de 72 de milioane de dolari in urma cu un an.

Profitul operational al Smithfield Foods s-a situat la 3,5 milioane de dolari, cu mult sub nivelul de 213,4 milioane de dolari obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, se arata in raportul financiar al companiei.

Grupul american a raportat pierderi din operatiuni continue in valoare de 58,5 milioane de dolari, fata de un profit de 80 de milioane de dolari realizat in primul semestru fiscal din 2007. Profitul operational al activitatilor internationale a scazut in primul semestru cu 30%, la 16,9 milioane dolari.

Smithfield Foods a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a achizitionat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Compania a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la depozitul Frigorifer din Tulcea.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...