Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Smithfield si-a majorat vanzarile cu 17,2% in primul semestru fiscal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile grupului american Smithfield Foods, prezent si in Romania, au crescut, in primul semestru fiscal, cu 17,2%, la 6,28 miliarde de dolari, dar producatorul de carne a inregistrat pierderi nete de 8,4 milioane de dolari, fata de un profit de 72 de milioane de dolari in urma cu un an.

Profitul operational al Smithfield Foods s-a situat la 3,5 milioane de dolari, cu mult sub nivelul de 213,4 milioane de dolari obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, se arata in raportul financiar al companiei.

Grupul american a raportat pierderi din operatiuni continue in valoare de 58,5 milioane de dolari, fata de un profit de 80 de milioane de dolari realizat in primul semestru fiscal din 2007. Profitul operational al activitatilor internationale a scazut in primul semestru cu 30%, la 16,9 milioane dolari.

Smithfield Foods a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a achizitionat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Compania a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la depozitul Frigorifer din Tulcea.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...