Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Soarta Carrefour va fi decisă în justiție pe 15 ianuarie

Autor: Meat MIlkmarți, 7 ianuarie, 2014

În acest context, indiferent care va fi decizia Tribunalului Bucureşti unde se judecă speţa, problema ridicată de acestă situaţie neconfortabilă pentru Carrefour rămâne: profitând de poziţia pe care o deţin în raport cu furnizorii, retailerii s-au obişnuit să se „împrumute” gratuit de la producători şi distribuitori plătind marfa chiar şi la trei luni.

„Noi lucrăm cu Carrefour de la înfiinţare (de la intrarea Carrefour în România n.red), iar atunci ne plăteau la 30 de zile. Acum, au ajuns să facă plăţi la 90 de zile. Aproape în fiecare an mai adaugă 5-10 zile. Or, pentru noi, această politică a marilor retaileri este foarte împovărătoare. Mai ales că suntem obligaţi să plătim şi o serie de comisoare pe care trebuie să le achităm în 10 zile şi să folosim platforma lor de distribuţie”, a declarat pentru Economica.net un furnizor de produse nealimentare al Carrefour, sub protecţia anonimatului.

Reporterii Economica.net au vorbit şi cu un alt producător de produse nealimentare care distribuie pentru mai multe reţele internaţionale de retail, pentru care face şi sub marcă proprie. Situaţia este similară. „Suntem plătiţi (de către marii comercianţi n.red) la 60-80 de zile. Perioada este din ce în ce mai mare”, au spus sursele citate.

Deşi constituie o problemă reală pentru majoritatea furnizorilor, legea nu stipulează o perioadă până la care comercianţii sunt obligaţi să le plătească producătorilor şi distribuitorilor de produse nealimentare. (Mai multe, pe www.economica.net)

În 2015, Profi și Mega Image vor deschide 200 de magazine
Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 ianuarie 2015

Profi și Mega Image și-au propus ambiții mari de extindere pentru anul 2015 și vor deschide 200 de magazine. Pentru atingerea acestui obiectiv, lanţurile de supermarketuri şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare...

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...