Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Soft specializat pentru Registrul Agricol

Autor: Meat MIlkluni, 3 februarie, 2014

(Agerpres) Un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, finanţat din fonduri europene, privind implementarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic a fost lansat joi, la Reşiţa.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei serviciilor publice adresate cetăţenilor şi mediului de afaceri de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale partenere, cu privire la informaţiile din domeniul agricol şi implementarea de tehnologii informaţionale, care să contribuie la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia şi folosinţa terenurilor agricole.

„Valoarea proiectului este de circa 1,5 milioane euro şi este implementat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în parteneriat cu 15 primării. Acest proiect îl vom extinde şi în alte 15 oraşe şi comune, iar mai apoi, în toate localităţile judeţului, având în vedere utilitatea investiţiei, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Instituţiile care vor utiliza Registrul Agricol în format electronic sunt APIA, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Valoarea totală a proiectului este de peste 6,7 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 6,5 milioane lei, restul fiind contribuţia celor 16 parteneri. Consiliul Judeţean Caraş-Severin va contribui cu peste 80.000 lei, iar fiecare unitate administrativ-teritorială, 3.500 lei.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...