Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Softuri moderne pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkluni, 28 ianuarie, 2013

Prin semnarea parteneriatului cu producatorul norvegian Scase, ASCENTA, divizia de consultanta IT a Softwin aduce in Romania, in exclusivitate, solutii moderne de implementare si urmarire a proceselor de productie si asigurare a trasabilitatii pentru companiile din industria carnii.

Sistemul Scase „Food Merit”, care va fi implementat de ASCENTA, cuprinde atat componente software, cat si hardware si permite colectarea tuturor informatiilor referitoare la activitatea de productie si procesare. Solutiile asigura componenta de planificare si executie a productiei, cresterea randamentului fabricii, evidentierea diferitelor centre de cost, cheltuielile finale de produs si minimizarea pierderilor prin implementarea retetelor de transare si re-asamblare. Totodata, Scase asigura un sistem corect si complet de trasabilitate, inclusiv sisteme de etichetare interna si externa cu coduri de bare.

„Nu numai Uniunea Europeana solicita sisteme de trasabilitate; in Europa, marile retele de retail cer furnizorilor de produse alimentare posibilitatea auditarii la distanta a trasabilitatii. Este de asteptat ca, incepand din 2009, aceste cerinte sa apara si in Romania si ne bucuram sa aducem in piata locala primul sistem care are aceste capabilitati deja implementate”, a spus, la randul sau, Florian Enea, Emerging Market Manager ASCENTA.

Industria romaneasca a producatorilor si procesatorilor de carne cuprinde peste 500 de companii, iar primele 10 dintre ele detin circa 40% din piata. Solutiile Scase se adreseaza acelor producatori care au investit in linii automatizate de productie si care au nevoie acum de un nivel ridicat de control, planificare si optimizare.

Oficialii ASCENTA se asteapta ca, pana la sfarsitul anului, sa incheie cel putin 5 contracte cu producatori locali din industria carnii, mai ales ca investitia unei companii intr-o astfel de solutie este recuperata intr-o perioada cuprinsa intre 6 luni si 1 an.

Cargill isi extinde capacitatea mondiala de cereale
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit site-ului meatpoultry.com, ca raspuns al cererii pietei, Cargill si-a anuntat planurile de a-si extinde unitatea pentru cereale din Minetoba. Unitatea adaposteste efective de grau, canola, ovaz si orz, dupa cum informeaza compania. Extinderea va creste capacitatea de depozitare la 24 500 tone de la 14 500 tone. Reteaua de transport va...

Vesti bune de la aldis
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform tabloidului Cancan, Aldis a reusit sa-si plateasca o parte din datorii, firma inregistrand o oarecare crestere. Tabloidul relateaza ca un apropiat al Alinei Naghi i-a adus acesteia o Biblie in miniatura, de la o manastire. In noaptea in care a primit acest dar, Alina Naghi a avut un vis pe care l-a impartasit ulterior celor din jur: in vis...