Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Software Bento Food Manufacturing, pentru optimizarea productiei alimentare

Autor: meatmilkluni, 25 iunie, 2018

(Comunicat) Bento, companie specializata in dezvoltare de aplicatii software la cheie a implementat in cadrul Canah, Bento Food Manufacturing.Solutia include extensii pe dispozitive mobile, astfel incat intreaga echipa de management sa abia acces in timp real la indicatori relevanti din cadrul productiei.

 

Bento Food Manufacturing este o solutie profesionala, echipata cu toate modulele necesare urmaririi si planificarii proceselor de productie alimentara din companii medii si mari, cu peste 100 de angajati. Aplicatia ofera posibilitatea integrarii cu utilaje specifice industriei alimentare si permite calibrarea capacitatii de productie cu volumul comenzilor clientilor.

 

Prin intermediul modulului de urmarire a productiei Bento Food Manufacturing  permite culegerea automata si operarea in timp real a datelor procesului de productie prin conectarea la echipamentele specifice, usurand inregistrarea trasabilitatii informatiilor despre cantitatea consumata de materii prime si semifabricate, cantitatea realizata de produse finite, timpul de lucru, timpul de stationare, timpul de avarie sau situatia stocului de materii prime.

 

Modulul de planificare a productiei ofera o imagine completa asupra zonelor in care procesele pot fi optimizate, de la planificarea materialelor necesare si pana la optimizarea traseelor din cadrul facilitatilor de productie. Astfel, Bento Food Manufacturing contribuie in mod semnificativ la echilibrarea si cresterea volumului productiei instalatiei, la reducerea timpilor de productie si la minimizarea pierderilor nejustificate de materiale.

 

Pentru a maximiza profitabilitatea, producatorii de alimente trebuie sa aiba o intelegere ferma a costurilor pentru fabricarea si procesarea fiecarui produs.  Din acest motiv, Bento Food Manufacturing are implementat un modul de calculare a costurilor bazat pe activitati care urmaresc pas cu pas procesul de productie, permitand managerilor din productie si celor din departamentul financiar sa inteleaga costul aferent fiecarei activitati, dar si toate componentele costului total al unui produs, oferind o perspectiva financiara completa.

 

Modulul de Back Office asigura trasabilitatea in timp real a provenientei si procesarii tuturor materiilor prime utilizate in procesul de productie. Interfatarea modulului ERP cu sistemul de productie permite colectarea si stocarea automata a datelor in sistem si generarea bonului de consum si a notelor de predare. Realizarea unui set de peste 20 de tipuri de rapoarte predefinite livreaza automat o perspectiva completa, in timp real asupra intregului flux de productie al companiei.

 

„Aplicatia ne permite sa monitorizam fluxul de productie 24/7, din orice locatie, in orice moment. Imi ofera informatiile de care am nevoie in timp real pentru a putea lua deciziile potrivite si pentru a imbunatatii eficienta operationala in cadrul fluxului de productie.” Lourand Kertmegi,  Technical Manager Canah.

 

„Bento Food Manufacturing te ajuta sa fii mai eficient si sa te poti gandi la mult mai multe lucruri decat cum sa calculezi productivitatea. Imediat ce Canah a avut acest instrument implementat au avut libertatea sa se gandeasca la scenarii de predictibilitate de tipul „What if” de optimizare a costurilor, printr-o multitudine de scenarii care iau in considerare factori interni sau externi companiei, cum ar fi majorarea salariilor sau majorarea preturilor la materia prima”- a declarat Dan Giusca, Software Arhitect in cadrul Bento.

 

Pentru mai multe informatii despre Bento Food Manufacturing va invitam sa accesati https://www.bento.ro/bento-food-manufacturing/.

 

Persoana contact:

Aurelia Stroe, 0742 283 484

 

Despre Bento

 

Bento este unul dintre cei mai reputati furnizori de solutii software personalizate pentru companiile de utilitati si productie alimentara din Romania. Cu 11 ani de experienta si un portofoliu de clienti printre care Canah, CEZ, Apa Nova, Electrica, Enel, eOn, Agricover sau Boromir, compania joaca un rol cheie in transformarea digitala a companiilor de orice dimensiune. Bento are operatiuni in Romania, Statele Unite si Austria si birouri in Bucuresti si Las Vegas.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati www.bento.ro

Farel Impex a implelentat sistemele ERP și SFA de la Transart
Autor: meatmilk  /   joi, 11 octombrie 2018

(Comunicat) Farel Impex, unul dintre principalii distribuitori de băuturi și produse alimentare din Transilvania, a implementat sistemul informatic integrat dezvoltat de Transart pentru managementul afacerilor de distribuție.   Acoperind peste 6000 de puncte de vânzare din 4 județe cu 8 depozite și peste 50 agenți Pre-Sales,...

Regionalizarea, noul marketing al micilor procesatori de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 septembrie 2018

Autor: Ștefan Vârtaci În ultimii ani se observă existenţa unei tendințe pronunţate în direcţia concentrării producţiei și desfacerii în mâinile unor grupuri care se înscriu într-o tendinţă și mai mare, răspândită pe plan mondial. Să luăm exemplul Germaniei, care deţine în Europa locul întâi în procesarea cărnii....