Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Solar Power Energy: parc fotovoltaic de 5,4 MW în Teleorman, din bani europeni

Autor: Meat MIlkluni, 12 mai, 2014

(Agerpres) Un nou parc fotovoltaic, cu o capacitate totală de 5,4 MW, a fost pus în funcţiune de compania româno-germană Solar Power Energy, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 23,4 milioane de lei.

Parcul Mavrodin este situat în în comuna Nenciuleşti, judeţul Teleorman, şi a fost finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’, 70% din acestea fiind nerambursabile.

Potrivit legislaţiei din sectorul energiei regenerabile, proiectele finanţate din bani europeni primesc mai puţine certificate verzi, proporţional cu ajutorul primit de la UE.

‘În acest moment, dosarul pentru acreditarea noastră pentru a primi certificatele verzi care ni se cuvin se află în analiza Autorităţii de Reglementare în Energie (ANRE), care va calcula câte certificate verzi vom primi. Din calculele noastre, ar trebui să primim 1,2 – 1,5 certificate verzi (pentru fiecare MWh livrat în reţea)’, a declarat Gheorghe Păuna, director de conectare la reţea în cadrul Solar Power Energy, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia inaugurării proiectului.

Potrivit acestuia, parcul va produce în jur de 6.000 de MWh pe an, iar investiţia va fi recuperată în 8-9 ani.

‘Am ales varianta finanţării cu bani europeni, deoarece avantajul este că primim aceşti bani la începutul investiţiei şi nu îi recuperăm pe parcurs, prin certificatele verzi acordate în funcţie de producţie’, a explicat Păuna.

Compania a fost obligată să organizeze o licitaţie pentru realizatorul proiectului, iar lucrările au fost executate în perioada 27 septembrie 2013 – 16 aprilie 2014, pe un teren de 20 de hectare scos din circuitul agricol.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...