Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Solina Romania își reia integral producția în Alba Iulia

Autor: meatmilkjoi, 29 august, 2019

(Comunicat) Cele 7 luni care au trecut de la incendiul din 2 februarie au reprezentat pentru Solina Romania o mega-provocare în privința păstrării echipei, conservării cotei de piață, și reinventării modelului de business în condițiile impuse de tragicul eveniment prin care am trecut fortuit și total neașteptat.

 

Leadership-ul echipei de management, puterea mentală a fiecărui membru al echipei, sistemul de management eficace, experiența acumulată în cei 18 ani de business în industria ingredientelor alimentare, încrederea în viitor, munca acerbă, zâmbetele înlăcrimate și echipa mai unită ca niciodată, sunt doar câteva dintre elementele cheie care au asigurat succesul în atingerea obiectivelor mai sus menționate.

 

Un nou început

 

Astăzi, business-ul Solina Romania este reluat în foarte mare măsură, atât pe piața din România, cât și pe piața Est-Europeană. Reconstruirea fabricii de ingrediente alimentare, pe același amplasament din Alba Iulia, este conceptual definită, urmând să demarăm procesul de autorizare al lucrărilor și să începem reconstrucția efectivă în primavara anului viitor.

 

Începând cu luna Iulie a acestui an, a fost activată și noua secție provizorie de producție de la Alba Iulia, într-un spațiu închiriat, pe care l-am amenajat conform tuturor standardelor și exigențelor impuse de industria în care activăm. Astfel, am reușit să repatriem integral producția în Romania; în acest moment, marea majoritate a produselor noastre sunt reactivate din punct de vedere tehnic. Capacitățile de producție nu sunt la nivelul celor anterioare, însă muncim constant pe trei schimburi și reușim să onorăm comenzile clienților noștri.

 

Această secție provizorie de producție a fost recent auditată și acreditată FSSC 22000. Astfel, partenerii noștri pot fi încrezători în asigurarea standardelor calității așteptate și conformității produselor, la același nivel cu care i-am obișnuit de-a lungul colaborării noastre.

 

Mai sunt unele capacități productive de reactivat, însă momentan suntem foarte fericiți și motivați de tot ceea ce am reușit sa realizăm în aceste 7 luni. Optica Solina România rămâne aceeași, activitatea companiei concentrându-se nu doar asupra procesării și comercializării ingredientelor alimentare, ci și asupra dezvoltării de noi soluții inovative, care să corespundă celor mai noi trenduri din industria alimentară.

 

Stația Pilot și laboratorul de Cercetare-Dezvoltare sunt perfect funcționale încă de la finele lunii Mai, dispunând de tehnologii adecvate pentru a susține activitățile de inovare și testare a noilor soluții dedicate industriilor cărora ne adresăm. Activitățile logistice (transport și depozitare) sunt de asemenea reactivate 100%, încă din Februarie/Martie.

 

O echipă dedicată și total implicată

 

Se spunecă ”a forma o echipă este doar începutul, a rămâne împreună este progresul, iar a lucra împreună este succesul”. Astăzi, echipa Solina Romania este mai puternică și mai motivată ca niciodată, momentele de cumpănă au fost transformate în provocări și au fost depășite cu succes.

 

În ciuda tuturor greutăților prin care am trecut în ultimele 7 luni, nu am pierdut niciun membru important al echipei noastre, muncim cu toții împreună la reconstrucție, cu credința că eforturile noastre vor fi răsplătite de succesul nostru.

 

Pe de altă parte, unde am mai fi avut șansa să experimentăm așa ceva ? Este tragic, inuman să traiești o astfel de experiență, însă este înălțător, motivant, și un stimul puternic de dezvoltare profesională precum și personală, cum nu multor indivizi li se dă șansa în viață să trăiască. Precum se spune, “ce nu teomoară, te întărește”.

 

O nouă viziune

 

Privind în urmă am înțeles cu toții că viziunea nu se poate concretiza fără dedicare și implicare totală. La Solina Romania, filozofia Kaizen ne-a învățat să ne păstrăm echilibrul, ne-a ajutat să ne regăsim ritmul și să avem puterea de a renaște din propria cenușă precum Pasărea Phoenix, a cărei poveste ne inspiră și ne motivează în fiecare zi.

 

Avem deja viziunea viitoarei noastre fabrici din Alba Iulia, mai inovativă, mai eficientă și mai sigură în exploatare decât cea de dinainte și convingerea că se va concretiza într-una dintre cele maimoderne și performante fabrici de ingrediente alimentare din Europa.

 

Mulțumim pe această cale tuturor partenerilor noștri, care ne-au susținut în această perioadă grea, și dorim să-I asigurăm de recunoașterea noastră și de faptul că vom rămâne același partener de încredere și dezvoltare, poate chiar mai inovativi și îndrăzneți decât înainte.

 

In numele echipei Solina Romania

Ciprian Gradinariu

Country Manager

Baroncini vă urează Crăciun Fericit și un Nou An prosper!
Autor: meatmilk  /   marți, 17 decembrie 2019

Dragi clienti si prieteni,   S-au implinit 16 ani de cand “Baroncini” a deschis societatea din Romania. Saisprezece ani de colaborare, implicand tehnologia noastra in sprijinul viitorului afacerilor si societatilor Dvs.   Si, pentru ca noi credem in viitor, si anul aceasta am sustinut asociatia italiana Associazione...

Campanie de rebranding a companiei Elit
Autor: meatmilk  /   luni, 9 decembrie 2019

”La Elit nu se schimbă nimic! Doar eticheta!” Rebranding de succes al producătorului ardelean de mezeluri inclus în top 10 companii din județul Alba   Pentru Elit, una dintre cele mai importante companii producătoare de mezeluri din România, cu o experiență de peste 16 ani în acest domeniu, 2019 a însemnat în primul...