Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Solul din apropierea fermelor contine bacterii rezistente la antibiotice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii au demonstrat ca antibioticele comune folosite in fermele de porci din China pot determina cresterea rezistentei la tetraciclina a bacteriilor din solul din imprejurimile fermelor, informeaza www.vetsweb.com.

„In China dar si prin alte parti, o cantitate mare de antibiotice este folosita in zootehnie pentru a spori cresterea animalelor „, a declarat Yong-Guan Zhu, specialist in mediu de la Academia de Stiinte din China. „Studiile anterioare au pus in legatura nivelurile de tetraciclina cu rezistenta genelor in mediu. Insa aceste studii, ar putea sa fi subestimat relatiile a precizat specialistul chinez.

Analizele efectuate de echipa lui Yong-Guan Zhu au scos la iveala prezenta in sol a cinci tipuri de gene rezistente la tetraciclina. Studiul, care este primul de acest gen din China, a demonstrat clar ca solul contaminat de la fermele de animale, este o sursa de gene rezistente la antibiotice din mediul inconjurator.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...