Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Solul din apropierea fermelor contine bacterii rezistente la antibiotice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii au demonstrat ca antibioticele comune folosite in fermele de porci din China pot determina cresterea rezistentei la tetraciclina a bacteriilor din solul din imprejurimile fermelor, informeaza www.vetsweb.com.

„In China dar si prin alte parti, o cantitate mare de antibiotice este folosita in zootehnie pentru a spori cresterea animalelor „, a declarat Yong-Guan Zhu, specialist in mediu de la Academia de Stiinte din China. „Studiile anterioare au pus in legatura nivelurile de tetraciclina cu rezistenta genelor in mediu. Insa aceste studii, ar putea sa fi subestimat relatiile a precizat specialistul chinez.

Analizele efectuate de echipa lui Yong-Guan Zhu au scos la iveala prezenta in sol a cinci tipuri de gene rezistente la tetraciclina. Studiul, care este primul de acest gen din China, a demonstrat clar ca solul contaminat de la fermele de animale, este o sursa de gene rezistente la antibiotice din mediul inconjurator.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...