Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Solul din apropierea fermelor contine bacterii rezistente la antibiotice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii au demonstrat ca antibioticele comune folosite in fermele de porci din China pot determina cresterea rezistentei la tetraciclina a bacteriilor din solul din imprejurimile fermelor, informeaza www.vetsweb.com.

„In China dar si prin alte parti, o cantitate mare de antibiotice este folosita in zootehnie pentru a spori cresterea animalelor „, a declarat Yong-Guan Zhu, specialist in mediu de la Academia de Stiinte din China. „Studiile anterioare au pus in legatura nivelurile de tetraciclina cu rezistenta genelor in mediu. Insa aceste studii, ar putea sa fi subestimat relatiile a precizat specialistul chinez.

Analizele efectuate de echipa lui Yong-Guan Zhu au scos la iveala prezenta in sol a cinci tipuri de gene rezistente la tetraciclina. Studiul, care este primul de acest gen din China, a demonstrat clar ca solul contaminat de la fermele de animale, este o sursa de gene rezistente la antibiotice din mediul inconjurator.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...