Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sondajul European în supermarket-uri

Autor: Meat MIlkmarți, 12 martie, 2013

Un sondaj bianual condus printre supermarket-urile din Marea Britanie privind bunăstarea animalelor va fi extins pentru prima dată în întreaga Europă, datorită interesului din partea companiilor de pe continent, informează globalmeatnews.com.

Sondajul de anul acesta se va referi la standardele de bunăstare pentru găinile outoare, broileri, vaci pentru lapte și viței având în vedere opțiunea introducerii standardelor pentru vacile de carne, oaie, curcan, rață și pește.

Sondajul condus către Compassion in World Farming (CIWF) evaluează politicile supermarket-urilor, performanțele și abordarea generală față de bunăstarea animalelor.

În urma sondajului, un raport de feedback ”liber și confidențial” va fi înmânat fiecărui retailer intervievat pentru a compara și urmării performanțele lor legate de bunăstarea animalelor față de ceilalți retaileri din branșă.

Companiile participante vor fi deasemenea propuse pentru premiile CIWF, parte a Galei Anuale a Premiilor Good Farm Animal Welfare (Practicile bune pentru bunăstarea animalelor din ferme). (Elena Radu)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...