Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sorin Minea: 90 % dintre produsele tradiționale sunt țeapă!

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 15 mai, 2013

România, Ungaria şi Bulgaria, sunt ţările europene cu cele mai multe produse alimentare de proastă calitate. Multe sunt falsuri, cum se întampla cu majoritatea produselor vândute drept tradiţionale, la preţuri mari, afirmă directorul general al Angst, Sorin Minea, într-un interviu acordat ziare.com.

„Asta e misterul României – produse de calitate slabă la preţuri mari, iar cumparatorul admite pentru că se uită după prostii”, sustine Sorin Minea. „80-90% din ce cumparaţi ca produs tradiţional e teapa. Dacă tranşezi un porc, toate resturile le poţi baga la cârnaţi. Mai pui soia, usturoi cât cuprinde, condimente să schimbe gustul, un pumn de glutamat ca să îl accentueze şi zici că e reţeta de la bunica. Aiurea, râd şi curcile”, a spus directorul general al Angst.

Potrivit lui Minea, citat de ziare.com, este esenţială o campanie care să îi înveţe pe cosumatori cum să citeasca etichetele produselor, pe care cele mai relevante substanţe nici măcar nu sunt E-urile.

„Calitate mai slabă înseamna să adaugi orice în afară de carne. Toată lumea a fugit de E-uri. Nu ele dau calitatea unui produs. Ele pot masca anumite lucruri, dar nu au legatură cu ieftinirea. Sunt în cantitate aşa de mică încât nu au influenţă asupra preţului. Poti să schimbi cu ele aspectul, să lungeşti termenul de valabilitate, să păcăleşti gustul”, a mai spus el.

Întrebat care ar fi măsurile urgente pentru a salva industria alimentară românească, Minea a afirmat că o soluţie ar fi scăderea TVA, care ar face evaziunea „mai puţin atractivă. (…) Pentru că evaziunea atrage şi produse de calitate proastă şi lipsa siguranţei alimentare. Banii negri tot consumatorul îi plăteşte”.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...