Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sorin minea cere demisia directorului general apdrp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum a informat agroinfo.ro, prezent la o intalnire a reprezentantilor Ministerului Agriculturii cu beneficiarii fondurilor structurale de dezvoltare, Sorin Minea a solicitat demisia directorului general al APDRP.

Desi, initial, nu i s-a acordat cuvantul, proprietarul ANGST a intervenit in dezbateri, dupa discursul ministrului care era evident nemultumit de stadiul absorbtiei fondurilor, si mai ales nemultumit de modul de lucru pe SAPARD. Sorin Minea, presedintele ARC, a atras atantia asupra neregulilor pe care le face directorul general APDRP, Mihai Vadan. In definitiv, discursul ministrului viza exact aceeasi problema si s-a dovedit a fi in sprijinul procesatorilor de carne care se confrunta cu proprirea conturilor pentru presupuse nereguli gasite in proiecte care s-au desfasurat pe Sapard:

Pe fondul unei decizii fara temei legal, falimentati intreaga industrie procesatoare din Romania. Daca ministerul nu ar fi intervenit rapid, precum si GLAF-ul astazi nu am mai fi avut procesare de carne in tara. Modul de lucru, minciuna si amanarea raspunsului la contestatii ma deteremina sa cer demisia dumneavoastra. Pe fond problema este urmatoarea: 62 de companii care au derulat proiecte pe Sapard, din domeniul procesarii carnii, sunt suspectate de aproape 18 luni de nereguli in proiecte. OLAF a trimis o scrisoare catre APDRP in care le cerea autoritatilor romane sa definitiveze anchetele in aceste cazuri si sa dea penalitatile care se cuvin.

Incalcand legislatia europeana dar si pe cea nationala, APDRP a trimis direct propriri pe conturile companiilor vizate nu pentru valoarea neregulilor vizate ci pentru sume cu mult mai mari. De exemplu, pentru proiectul ANGST, neregula gasita era in valoare maxima de 15.000 euro iar proprirea pentru 800.000 de euro. Aceasta practica s-a efectuat asupra tuturor companiilor ceea ce a dus in faliment un numar de 4 companii si destule dintre celelalte se afla in dificultati financiare majore.

Ceea ce mi se pare un abuz in serviciu si o practica rau intentinata a directorului general APDRP, este faptul ca pentru presupuneri de posibile fraude nedovedite a recurs direct la proprirea conturilor unor societati care oricum se aflau in dificultati generale generate de contextul mondial economic.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...