Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sorin minea cere demisia directorului general apdrp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum a informat agroinfo.ro, prezent la o intalnire a reprezentantilor Ministerului Agriculturii cu beneficiarii fondurilor structurale de dezvoltare, Sorin Minea a solicitat demisia directorului general al APDRP.

Desi, initial, nu i s-a acordat cuvantul, proprietarul ANGST a intervenit in dezbateri, dupa discursul ministrului care era evident nemultumit de stadiul absorbtiei fondurilor, si mai ales nemultumit de modul de lucru pe SAPARD. Sorin Minea, presedintele ARC, a atras atantia asupra neregulilor pe care le face directorul general APDRP, Mihai Vadan. In definitiv, discursul ministrului viza exact aceeasi problema si s-a dovedit a fi in sprijinul procesatorilor de carne care se confrunta cu proprirea conturilor pentru presupuse nereguli gasite in proiecte care s-au desfasurat pe Sapard:

Pe fondul unei decizii fara temei legal, falimentati intreaga industrie procesatoare din Romania. Daca ministerul nu ar fi intervenit rapid, precum si GLAF-ul astazi nu am mai fi avut procesare de carne in tara. Modul de lucru, minciuna si amanarea raspunsului la contestatii ma deteremina sa cer demisia dumneavoastra. Pe fond problema este urmatoarea: 62 de companii care au derulat proiecte pe Sapard, din domeniul procesarii carnii, sunt suspectate de aproape 18 luni de nereguli in proiecte. OLAF a trimis o scrisoare catre APDRP in care le cerea autoritatilor romane sa definitiveze anchetele in aceste cazuri si sa dea penalitatile care se cuvin.

Incalcand legislatia europeana dar si pe cea nationala, APDRP a trimis direct propriri pe conturile companiilor vizate nu pentru valoarea neregulilor vizate ci pentru sume cu mult mai mari. De exemplu, pentru proiectul ANGST, neregula gasita era in valoare maxima de 15.000 euro iar proprirea pentru 800.000 de euro. Aceasta practica s-a efectuat asupra tuturor companiilor ceea ce a dus in faliment un numar de 4 companii si destule dintre celelalte se afla in dificultati financiare majore.

Ceea ce mi se pare un abuz in serviciu si o practica rau intentinata a directorului general APDRP, este faptul ca pentru presupuneri de posibile fraude nedovedite a recurs direct la proprirea conturilor unor societati care oricum se aflau in dificultati generale generate de contextul mondial economic.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...