Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sorin Minea: Ne vom muta din magazine, la tarabe!

Autor: Meat MIlkmiercuri, 20 noiembrie, 2013

Retailerii ar trebui sa colaboreze strans, pentru ca daca nu se va intampla asa, vom asista la o canibalizare superba in urmatorii ani si vom trece de la magazine moderne la tarabe, a declarat Sorin Minea, presedinte al Angst, la evenimentul Retail Arena organizat de Wall-Street.ro in parteneriat cu Carrefour, Cardsimplus.ro, DPD Romania, Daedalus Millward Brown si retail.ro.

„Intr-o piata ca Romania care este destul de haotica, presiunea pe care o pune cineva mai mare duce doar la o scadere in zona de preturi. Orice fel de branduire, rebranduire se poate face numai cu foarte multi bani, iar pe viitor, piata se va imparti in retele de magazine sub umbrela unor retaileri mari si unele foarte mici, de proximitate. Retailerii ar trebui sa colaboreze strans. Daca nu, vom asista la o canibalizare superba in urmatorii ani”, a afirmat Minea. El a adaugat ca in criza consumul din Romania nu a scazut, ba chiar a inregistrat o crestere, insa cresterea a fost pe piata nefiscalizata.

„Raspunul magazinului din colt a fost sa lucreze pe piata neagra. Rulajul produselor in aceste magazine este foarte rapid, ele nu iti mai accepta marfa decat fara factura. Romania care a fost pe ultimele locurile pe zona de dezvoltare a comertului modern, acum este varf de lance, iar senzatia este ca se fac experimente.

S-ar putea sa se creeze un haos generalizat si sa ne mutam de la magazine la tarabe. Cine are bani poate sa rezite pe o piata a evaziunii, cine nu are bani dispare. Sa faci concurenta marilor retaileri este o prostie, sa spui ca le vei invinge este nebunie curata, trebuie sa colaborezi cu ele. Trebuie diferentiat foarte bine magazinul de proximitate de supermarket”, a explicat presedintele Angst.(Mai multe, pe www.wall-street.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...