Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sorin Minea: Nu s-a estimat câtă carne de miel s-a consumat de Paști

Autor: Meat MIlkmiercuri, 23 aprilie, 2014

Pe masa de Paşte a românilor a ajuns şi tradiţionala carne de miel. Unii reprezentanţi ai patronatelor din domeniu contactaţi de gândul susţin că, faţă de anul anterior, consumul acestui sortiment cu ocazia sărbătorilor pascale ar putea fi mai mare, chiar dacă la ora actuală nu există estimări concrete. Alţi specialişti spun că numărul mieilor sacrificaţi în unităţile autorizate din ţară a fost unul foarte redus.

Anul trecut au fost sacrificaţi circa 3 milioane de miei, în valoare de 730 de milioane de lei. „În mod normal consumul ar fi trebuit să fie mai mare decât anul trecut pentru că Paştele catolic şi Paştele ortodox au picat în aceeaşi zi. Nu s-a făcut încă nicio estimare”, a declarat pentru gândul Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară.

Preşedintele Patronatului Crescătorilor şi Exportatorilor Români de Ovine (PACERO) susţine, însă, că numărul mieilor sacrificaţi în abatoarele româneşti pentru sărbătorile pascale este redus, dar şi că în ţară s-a vândut o cantitate mare de carne de miel „pe magininea drumului”, în defavoarea sănătăţii consumatorilor.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...