Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sorin Minea: Oricine este așteptat să se înscrie în Consorțiu

Autor: Meat MIlkluni, 28 iulie, 2014

(Comunicat) Consortiul National AGROALIMENT, format la 23 iunie 2014 din vointa  organizatiilor neguvernamentale la nivel national cu preocupari in domeniul reflectat de denumire, organizatii  reprezentate in organismele si organizatiile europene si in grupurile consultative ale Comisiei Europene in conformitate cu dispozitiile Deciziei CE nr. 2013/ 767, a ales  statutar, in prima sa intalnire din data de 24 iulie 2014 ce a avut loc la sediul ROMPAN, prima sa conducere, formata din  dl. Sorin MINEA, presedinte,  si domnii  Aurel POPESCU, Dragos FRUMOSU si  Alexandru JURCONI,  vicepresedinti.  Consortiul AGROALIMENT este recunoscut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,  prin scrisoarea din 23 iulie 2014 transmisa de dl. Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale , Daniel CONSTANTIN.

Obiectul activitatii Consortiului AGROALIMENT il constituie derularea dialogului civil periodic ale membrilor Consortiului cu organizatiile si autoritatile europene si cu Comisia Europeana  in legatura cu toate aspectele legate de Politica Agricola Comuna, inclusiv dezvoltarea rurala.

Consortiul  este deschis tuturor  organizatiilor din sectorul agro-alimentar pe care le invita sa participe in cadrul astfel organizat  la dialogul european, pentru a asigura o buna reprezentativitate si o buna reprezentare a Romaniei  in grupurile de lucru ale Directoratului Agricultura  al Comisiei Europene,  pentru sustinerea intereselor legitime ale agriculturii si industriei alimentare romanesti,  pentru buna informare a tuturor membrilor organizatiilor  despre actualitatea si tendintele strategiilor  Comisiei in ceea ce priveste politicile agricole comune si dezvoltarea rurala si pentru o reprezentare puternica, competenta, armonizata a pozitiei sectorului agroalimentar romanesc fata de problematicile europene si viitorul european al sectorului. (Foto: Wall Street)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...