Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Sorin Minea: Prețul carcaselor de porc s-a scumpit cu 35 % în ultimul an

Autor: meatmilkmiercuri, 19 iulie, 2017

Sorin Minea, proprietar al firmelor Angst și Salsi, cu activităţi în producţia de mezeluri, lactate şi ready-meal, care au generat un volul al afacerilor de 30 de milioane de euro în 2016, a declarat recent că plăteşte în prezent cu 35% mai mult pe kilogramul carne de porc în carcasă, faţă de cât plătea în aceeaşi perioadă din 2016, după ce preţul cărnii de porc în carcasă a ajuns să se vândă cu 9,7 lei pe kilogram.

 

Referindu-se la evoluția cărnii de porc-materie primă, acesta a declarat: ”Preţul materiei prime a fost într-adevăr mare în ultimul an şi creşte uşor-uşor. În ultimele patru luni, preţul cărnii de porc-materie primă a crescut cu peste 30%.  Acum eu cumpăr carne de porc în carcasă cu 9,70 lei pe kilogram, faţă de 7-7,2 lei pe kilogram anul trecut în aceeaşi perioadă. Vorbesc de preţurile fără TVA în România”, informează ZfCorporate.

 

Valoarea pieţei de carne din România  ridică la circa 3 miliarde de euro anual. Printre cei mai mari pro­du­că­tori de carne de porc se numără Smithfiled Prod, Premium Porc, Porkprod etc.

 

Românii consuma 31,3 kilograme de carne de porc pe an, potrivit datelor INSSE, aferente anului 2015, faţă de 23 kilo­grame carne de pasăre sau doar 2,2 kilograme de carne de ovine şi caprine pe an. Dar, necesarul de carne-materie primă al României se acoperă prin importuri masive, producția națională neasigurând decât cca 60 % din necesar, cu importuri în creștere. (În imagine, domnul Sorin Minea la una dintre edițiile conferinței Meat & Milk)

FAO: Prețul materiilor prime alimentare rămân stabile
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 februarie 2018

(Comunicat) Sezonul de comercializare curent (2017/18) se estimează să se încheie cu un bilanț record pentru grâu și porumb în urma recoltelor mai bune decât cele anticipate anterior, se arată în cele mai recente previziuni ale FAO.    "Piețele globale ale tuturor cerealelor importante rămân bine echilibrate, susținute...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...