Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sorin Minea: Prețul carcaselor de porc s-a scumpit cu 35 % în ultimul an

Autor: meatmilkmiercuri, 19 iulie, 2017

Sorin Minea, proprietar al firmelor Angst și Salsi, cu activităţi în producţia de mezeluri, lactate şi ready-meal, care au generat un volul al afacerilor de 30 de milioane de euro în 2016, a declarat recent că plăteşte în prezent cu 35% mai mult pe kilogramul carne de porc în carcasă, faţă de cât plătea în aceeaşi perioadă din 2016, după ce preţul cărnii de porc în carcasă a ajuns să se vândă cu 9,7 lei pe kilogram.

 

Referindu-se la evoluția cărnii de porc-materie primă, acesta a declarat: ”Preţul materiei prime a fost într-adevăr mare în ultimul an şi creşte uşor-uşor. În ultimele patru luni, preţul cărnii de porc-materie primă a crescut cu peste 30%.  Acum eu cumpăr carne de porc în carcasă cu 9,70 lei pe kilogram, faţă de 7-7,2 lei pe kilogram anul trecut în aceeaşi perioadă. Vorbesc de preţurile fără TVA în România”, informează ZfCorporate.

 

Valoarea pieţei de carne din România  ridică la circa 3 miliarde de euro anual. Printre cei mai mari pro­du­că­tori de carne de porc se numără Smithfiled Prod, Premium Porc, Porkprod etc.

 

Românii consuma 31,3 kilograme de carne de porc pe an, potrivit datelor INSSE, aferente anului 2015, faţă de 23 kilo­grame carne de pasăre sau doar 2,2 kilograme de carne de ovine şi caprine pe an. Dar, necesarul de carne-materie primă al României se acoperă prin importuri masive, producția națională neasigurând decât cca 60 % din necesar, cu importuri în creștere. (În imagine, domnul Sorin Minea la una dintre edițiile conferinței Meat & Milk)

Perfecțiunea laptelui, ca materie primă în formule ”clean-label”
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 4 iulie 2018

Pentru a reduce costurile, multe sectoare ale Industriei Alimentare apelează la substituenți ai ingredientelor naturale, uitând că laptele, derivatele și lactatele sunt surse perfecte de materii prime, mai ales când este vorba despre produsele ”clean-label”. Aceasta este afirmația pe care o face K.J. Burrington, cercetător la Wisconsin...

Rolul mineralelor în produsele funcționale din carne
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 20 iunie 2018

Carnea și produsele din carne reprezintă o bună sursă de compuși bioactivi cu efect pozitiv asupra sănătății umane, iar competiția intensificată a producătorilor de carne pune presiune asupra creării unei noi produse sănătoase. Pentru a răspunde acestor așteptări, producătorii folosesc suplimente cu proprietăți funcționale...