Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sorin Minea: „Subvenţiile nu susţin performanţa”

Autor: Ilie Stoianvineri, 27 septembrie, 2013

Subvenţiile din domeniu se acordă „pentru subzistenţă”, fermelor mici, în loc ca banii să fie folosiţi pentru performanţă şi susţin că pentru micii producători ar fi de preferat un program social, considera patronatele din agricultură.

Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat că o parte dintre cei care se numesc „reprezentativi” în realitate „habar nu au pe ce lume sunt” sau ce reprezintă agricultura şi industria alimentară, catalogând această situaţie ca fiind tragică.

„Am avut an bun şi sunt întrebat când se ieftinesc produsele. Dacă e să fiu sincer, raspunsul este «niciodată». De ce? Pentru că vorbim de subvenţii şi vedem că se subvenţionează agricultorii în toată comunitatea europeană pentru subzistenţă. Şi e tragic. Sunt oameni care care nu produc mai nimic şi îşi iau taxa de subzistenţă. Al doilea motiv pentru care se dau bani este păstrarea unui preţ competitiv pe piaţă. Noi dăm bani la un căpat şi supraimpozităm la celălalt capat. Ne învârtim în cerc. E o prostie dusă în extremis şi mă refer la întreaga Europă”, a declarat Minea, proprierarul producătorului de mezeluri Angst.(Mediafax)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...