Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sorin minea: totul este o nebunie generalizata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-o agricultura in care se merge la plesneala, asa cum ii place sa spuna seful Romalimenta, si calitatea mancarii autohtone este una indoielnica.

Nu se fereste sa o spuna chiar Sorin Minea, presedintele Romalimenta si managerul Angst. Șeful procesatorilor de carne din Romania arata cu degetul spre unii dintre colegii sai si spune ca nu are curaj sa cumpere trei sferturi din produsele prezente la rafturile retailerilor.

Daca intri intr-un hipermarket romanesc, trei sferturi din produsele pe baza de carne care sunt la raft si in galantare, sincer, mi-ar fi frica sa le mananc si in niciun caz nu mi-as lasa copiii sa le consume, a declarat Sorin Minea, intr-un interviu acordat recolta.eu.

Potrivit sefului Romalimenta, cu exceptia Ungariei, nu a vazut nicaieri in Europa produse de calitate asa de proasta precum cele din Romania si la preturi asa de mari. Mentioneaza insa ca in supermarketurile din Bulgaria nu a prea fost.

Cu privire la o eventuala scadere de TVA la alimentele de baza, Minea se arata sceptic, insa ne spune ca este balonul de oxigen de care economia are nevoie.

O scadere de TVA ar duce totusi la o oprire a pretului, nu la o scadere. Ar fi balonul de oxigen, ne-a declarat managerul Angst.

Pe cei care se plang de lipsa subventiilor, unii dintre ei care se pricep si la agricultura, si la fotbal, Minea nu s-a ferit sa-i taxeze. Presedintelui Romalimenta nu i se pare normal ca unii sa incaseze milioane de euro din subventii, doar ca sa existe.

Dar, daca s-ar analiza, jumatate din subventii se duc direct in profit sau in buzunarul unora care nu au nicio legatura cu agrozootehnia. Sunt oameni care iau milioane de euro din subventii, dar ei n-au facut nimic concret. Profit curat. Practic, statul ii plateste sa existe, a spus cu suparare in glas Minea.(Mai multe, pe recolta.eu)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...