Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sorin minea: totul este o nebunie generalizata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-o agricultura in care se merge la plesneala, asa cum ii place sa spuna seful Romalimenta, si calitatea mancarii autohtone este una indoielnica.

Nu se fereste sa o spuna chiar Sorin Minea, presedintele Romalimenta si managerul Angst. Șeful procesatorilor de carne din Romania arata cu degetul spre unii dintre colegii sai si spune ca nu are curaj sa cumpere trei sferturi din produsele prezente la rafturile retailerilor.

Daca intri intr-un hipermarket romanesc, trei sferturi din produsele pe baza de carne care sunt la raft si in galantare, sincer, mi-ar fi frica sa le mananc si in niciun caz nu mi-as lasa copiii sa le consume, a declarat Sorin Minea, intr-un interviu acordat recolta.eu.

Potrivit sefului Romalimenta, cu exceptia Ungariei, nu a vazut nicaieri in Europa produse de calitate asa de proasta precum cele din Romania si la preturi asa de mari. Mentioneaza insa ca in supermarketurile din Bulgaria nu a prea fost.

Cu privire la o eventuala scadere de TVA la alimentele de baza, Minea se arata sceptic, insa ne spune ca este balonul de oxigen de care economia are nevoie.

O scadere de TVA ar duce totusi la o oprire a pretului, nu la o scadere. Ar fi balonul de oxigen, ne-a declarat managerul Angst.

Pe cei care se plang de lipsa subventiilor, unii dintre ei care se pricep si la agricultura, si la fotbal, Minea nu s-a ferit sa-i taxeze. Presedintelui Romalimenta nu i se pare normal ca unii sa incaseze milioane de euro din subventii, doar ca sa existe.

Dar, daca s-ar analiza, jumatate din subventii se duc direct in profit sau in buzunarul unora care nu au nicio legatura cu agrozootehnia. Sunt oameni care iau milioane de euro din subventii, dar ei n-au facut nimic concret. Profit curat. Practic, statul ii plateste sa existe, a spus cu suparare in glas Minea.(Mai multe, pe recolta.eu)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...