Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sorin Minea: Tratatul UE-USA, un pericol pentru fermierii europeni!

Autor: Meat MIlkmarți, 16 septembrie, 2014

Prezent la Conferința cu titlul ”Ducem agricultura la nivelul următor”, organizată de Departamentul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a PC, sub coordonarea domnului Laurențiu Rebega, Sorin Minea, proprietarul companiei Angst și președinte al Romalimenta, a declarat că viitorul Tratat de Liber Schimb care se va semna între Uniunea Europeană și Statele Unite va fi un pericol pentru fermierii europeni. Argumentându-și opinia, acesta a declarat:

”Pentru mine, ca procesator, un asemenea acord ar fi cât se poate de bun. Până acum 15, 16 ani, importam carne de porc și de bovină din Statele Unite și Canada, mult mai ieftină și mult mai bună. Dar, pentru fermierii români și europeni, liberalizarea totală a comerțului cu Statele Unite poate fi un dezastru.

În Europa, carnea se produce mult mai scump, iar piața va fi invadată de materie primă foarte ieftină. Mai mult decât atât, dacă mă gândesc la importul de carne de pasăre, din Statele Unite, sunt sigur că în trei luni, avicultura românească ar da faliment. Vă amintiți ce nebunie era acum câțiva ani, când toată țara era plină de pulpe americane.

Nici diferențele de standarde și de siguranță alimentară, de modul în care sunt concepute normele de sănătate animală pe continentul Nor-American și pe cel european, nu sunt de neglijat, așa că factorii de decizie de la Bruxelles trebuie să analizeze foarte atent toate aspectele dar, mai ales, să negocieze în interesul cetățenilor și al oamenilor de afaceri din Uniunea Europeană”.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...