Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Spatii in supermarketuri pentru produsele romanesti

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Supermarketurile ar putea fi obligate, daca se adopta o initiativa a deputatilor Horea Uioreanu (PNL) si Mircia Giurgiu (PDL), sa dedice 10% din spatiile pe rafturi exclusiv produselor autohtone si locale, informeaza Antena Satelor.

„Am depus impreuna cu deputatul PDL Mircia Giurgiu un proiect de lege privind obligarea supermarket-urilor sa expuna spre comercializare produse alimentare si nealimentare, intr-un procent de cel putin 10 la suta din suprafata acestora.
Blocajul la care recurg marile magazine de retail in ceea ce priveste produsele expuse afecteaza producatorii romani, iar masura noastra are ca scop sustinerea economiei autohtone. Cresterea consumului va sprijini redresarea economiei nationale”, a spus declarat Uioreanu, duminica,13 februarie, intr-o conferinta de presa.

Acesta a explicat ca vor avea intaietate produsele locale, fabricate in judetul respectiv, ceea ce ar trebui sa incurajeze micii producatori. Deputatul se asteapta ca acest proiect legislativ, depus in Parlament zilele trecute, sa fie sustinut de Guvern, avand in vedere ca ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, s-a aratat multumit de idee.

Proiectul prevede si amenzi, pentru nerespectarea atribuirii unor rafturi special dedicate produselor autohtone, cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei. 'Ma astept la rezistenta din partea supermarket-urilor. Nu ne intereseaza sa sustinem rosiile din Africa de Sud si usturoiul din China, ci, mai degraba, ceapa de Turda sau branza de Nasal, din judetul Cluj', a mai spus Horea Uioreanu.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...