Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Specialiști în catering/food solutions la finala METRO Chef

Autor: Ilie Stoianjoi, 29 august, 2013

METRO Cash & Carry România anunță desemnarea echipelor finaliste pentru categoria bucătărie de catering/ food solutions din cadrul METRO Chef. În cursa pentru finala competiției s-au alăturat unii dintre cei mai pricepuţi bucătari ai domeniului.

În perioada 20-21 august şi 27-28 august, opt echipe formate dintr-un bucătar și un ajutor de bucătar s-au întrecut în pregătirea de preparate specifice bucătăriei de catering/food solutions.

Juriul a desemnat patru echipe care s-au calificat în marea finală: Cantina Eurest din Pitești, reprezentată de Pavel Mioară și Marcu George, Restaurant Casa Bunicii din Timișoara, reprezentat de Daniel Cheregi și Ernest Hajdo, Restaurant Belvedere din Brașov, reprezentat de Ioan Florescu și Paul Holhoș și Restaurant Bistro De l’Arte din Brașov, reprezentat de Grancea Marius și Oana Coantă.

Meniurile au fost evaluate de către un juriu format din specialiștii Centrului de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România și de către cinci invitaţi speciali, printre care şi Chefi recunoscuți la nivel național și internațional:

Sylvain Clerbout – Executive Chef Eurest Rom SRL

Nicolae Lică – Executive Chef J.W. Marriott București

Claudia Romana Rista – specialist în domeniul culinar – „Rista de bucate”

Georgiana Ilie – Food Editor Revista Good Food

Andreea Miu – Marketing Director Revista Good Food

Specialişti METRO Cash & Carry România:

Patrick Guibet – Executive Chef METRO Cash & Carry România;

Silvia Ailincăi – Pastry Chef METRO Cash & Carry România;

 

În bucătăria de catering, organizarea este cea mai importantă, pentru că este nevoie de o planificare minuțioasă a meniului, a echipei și a preparatelor, în funcție de condițiile impuse. Pentru că această categorie implică un mai mare efort din partea bucătarilor, pregătirile și munca în echipă sunt absolut vitale pentru a obține preparate gustoase, dar în același timp rezistente la transport, reîncălzire și condiții speciale de servire. Din opțiunile de bucătărie de catering, am ales pentru METRO Chef, conceptul de bufet deoarece este cel mai solicitat, având nevoie de foarte multe feluri variate, într-un timp foarte scurt. Fiind o bucătărie în plină dezvoltare,   m-au impresionat pasiunea și creativitatea de care au dat dovadă participanții la METRO Chef, categoria bucătărie de catering/ food solutions, a declarat Nicolae Lică, Executive Chef J.W. Marriott București.

În cadrul evenimentului organizat la Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO România, toate echipele categoriei au beneficiat de sesiuni specializate de pregătire în domeniul culinar în cadrul cărora membrii juriului METRO Chef au pus accentul pe cele mai relevante tehnici și tendințe pentru categoria de catering/ food solutions.

Bucătăria de catering a înregistrat o evoluție vizibilă, nu doar în termeni de calitate a preparatelor, dar și în ceea ce privește varietatea meniurilor. Astfel, industria de catering a ajuns să crească treptat spre o ofertă variată, de la mâncare la caserolă, până la preparate de cocktail pentru evenimente din categoria premium. Cele două zile de pregătiri și competiție din cadrul METRO Chef m-au impresionat prin nivelul ridicat de pregătire al bucătarilor din zona de catering. Totodată, oferta de marfă proaspătă METRO România vine în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai rafinate ale acestui domeniu”, a declarat Sylvain Clerbout, Executive Chef Eurest Rom SRL.

Această sesiune de calificare în finala competiției METRO Chef 2013 va fi urmată de cea pentru ultima categorie bucătărie italienească, în perioada 09-10 și 11-12 septembrie.

Marea finală a competiţiei METRO Chef 2013 se va desfășura în perioada 1-3 octombrie și va desemna trei echipe câştigătoare pentru fiecare categorie. Valoarea totală a premiilor este de 87.500 lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 lei (TVA inclus).

Despre METRO Chef 2013

metro chefAnul acesta, METRO Cash & Carry România a lansat METRO Chef într-un nou format, propunându-şi să se adreseze mai multor categorii de clienţi din segmentul HoReCa. Printr-o nouă abordare a etapelor de selecţie şi a finalei, în funcţie de specificul gastronomic, METRO Chef 2013 adăugă pe lista companiilor care pot participa în competiţie, cantine şi companii de catering. În plus faţă de ediţiile precedente, ediţia din acest an oferă tuturor participanţilor sesiuni de pregătire de o zi, susţinute de către membrii juriului.

METRO Chef este o competiţie de artă culinară adresată clienților METRO România din domeniul ospitalier, care încurajează pasiunea pentru gătit şi răsplăteşte excelenţa în bucătărie.

Programul face parte din platforma METRO Cash & Carry România prin care compania susţine competitivitatea şi standardele înalte ale specialiştilor din domeniul ospitalier. METRO Chef 2013 se derulează în perioada mai – octombrie 2013, până în prezent 71 de echipe de bucătari fiind înscriși în competiţie.

Noua conferință Global GAP se adresează în primul rând fermierilor
Autor: meatmilk  /   luni, 6 februarie 2017

“LANȚUL  ALIMENTAR SCURT” – Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBAL G.A.P. A doua ediţie a conferinţei Global G.A.P. în România   Compania de consultanţă INAQ Consulting, în parteneriat cu proprietarul standardelor GLOBAL G.A.P.,va organiza in ziua de 24  februarie 2017, la orele...

Fundația ”Mitică Crăciunescu”, puternic implicată în proiecte sociale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 ianuarie 2017

Pe lângă activitatea de producție și comerț, și luându-și misiunea civică în serios, compania Diana se implică în numeroase proiecte sociale pe care le derulează prin intermediul Fundației ”Mitică Crăciunescu”, nimeni altul decât fondatorul companiei vâlcene.   Potrivit programului de activitate, Fundatia ”Mitica...