Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Specialitati care se pot realiza cu produse SARDES

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

MACROU AFUMAT CU MAIONEZA
Ingrediente:
BATOG DE MACROU (sau MACROU AFUMAT) : 400 g
CEAPA USCATA : 1500 g
OTET 9° : 50 ml
SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g
MAIONEZA : 250 g
2 – 3 CARTOFI FIERTI IN COAJA : 400 g
1 -2 MORCOVI FIERTI : 200 g
MASLINE : 100 g

MOD DE PREPARARE: Se curata ceapa si se taie felii subtiri (à la Julienne). Se pune intr-un vas de 4 litri, se adauga sarea si se framanta pana cand se inmoaie si lasa zeama. Se adauga otetul si 500ml apa, se acopera si se tine la frigider o ora. Se scoate, se clateste cu apa curenta si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Apoi se introduce inapoi in vasul de 4 litri.

BATOGUL DE MACROU SARDES se alege de eventualele oase si de piele, se taie in cubulete de 1 – 1,5 cm si se adauga peste ceapa scursa. Se adauga maioneza, maslinele, cartofii si morcovii taiati cubulete de 1 cm amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la frigider pentru minimum 2 ore dupa care se asaza pe platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

CONOPIDA CU CIUPERCI SI SOS DE USTUROI
Ingrediente:
O CONOPIDA : 1 kg
CIUPERCI (CHAMPIGNON) : 500 g
SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g
SOS DE USTUROI – produs SARDES : 400 g

MOD DE PREPARARE: Se curata conopida, se alege pe buchetele de 2-3 cm si se fierbe o jumatate de ora cu 25g de Delicat. Se curata ciupercile, se taie felii de 1 cm si se fierb un sfert de ora cu 25g de Delicat. Se scurg pe o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Se pun intr-un vas de 3 litri, se adauga SOSUL DE USTUROI amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la rece 2 ore, apoi se pune salata pe un platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...

Probiotic pentru controlul bolilor cardiovasculare
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Boala cardiovasculară este considerată principala cauză globală a morbidității și mortalității de către lume OMS. În lume, unul din trei decese survine ca urmare a BCV, iar jumătate din acestea, din cauza boliilor coronariene. Costurile estimate asociate cu BCV și accident vascular cerebral au atins aproape 580 miliarde USD în 2016...