Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Specialitati care se pot realiza cu produse SARDES

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

MACROU AFUMAT CU MAIONEZA
Ingrediente:
BATOG DE MACROU (sau MACROU AFUMAT) : 400 g
CEAPA USCATA : 1500 g
OTET 9° : 50 ml
SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g
MAIONEZA : 250 g
2 – 3 CARTOFI FIERTI IN COAJA : 400 g
1 -2 MORCOVI FIERTI : 200 g
MASLINE : 100 g

MOD DE PREPARARE: Se curata ceapa si se taie felii subtiri (à la Julienne). Se pune intr-un vas de 4 litri, se adauga sarea si se framanta pana cand se inmoaie si lasa zeama. Se adauga otetul si 500ml apa, se acopera si se tine la frigider o ora. Se scoate, se clateste cu apa curenta si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Apoi se introduce inapoi in vasul de 4 litri.

BATOGUL DE MACROU SARDES se alege de eventualele oase si de piele, se taie in cubulete de 1 – 1,5 cm si se adauga peste ceapa scursa. Se adauga maioneza, maslinele, cartofii si morcovii taiati cubulete de 1 cm amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la frigider pentru minimum 2 ore dupa care se asaza pe platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

CONOPIDA CU CIUPERCI SI SOS DE USTUROI
Ingrediente:
O CONOPIDA : 1 kg
CIUPERCI (CHAMPIGNON) : 500 g
SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g
SOS DE USTUROI – produs SARDES : 400 g

MOD DE PREPARARE: Se curata conopida, se alege pe buchetele de 2-3 cm si se fierbe o jumatate de ora cu 25g de Delicat. Se curata ciupercile, se taie felii de 1 cm si se fierb un sfert de ora cu 25g de Delicat. Se scurg pe o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Se pun intr-un vas de 3 litri, se adauga SOSUL DE USTUROI amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la rece 2 ore, apoi se pune salata pe un platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

Rolul mineralelor în produsele funcționale din carne
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 20 iunie 2018

Carnea și produsele din carne reprezintă o bună sursă de compuși bioactivi cu efect pozitiv asupra sănătății umane, iar competiția intensificată a producătorilor de carne pune presiune asupra creării unei noi produse sănătoase. Pentru a răspunde acestor așteptări, producătorii folosesc suplimente cu proprietăți funcționale...

DuPont a lansat două noi culturi pentru brânzeturi
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

DuPont Nutrition & Health Introduce culturile de brânzeturi CHOOZIT® SWIFT 600 și CHOOZIT® AMERI-FLEX   (Comunicat) DuPont Nutrition & Health a lansat cele mai noi inovații din gama de ingrediente DuPont ™ Danisco®: CHOOZIT® SWIFT 600 și CHOOZIT® AMERI-FLEX. Dezvoltate pentru a rezolva problemele legate de...