Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Specialitati care se pot realiza cu produse SARDES

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

MACROU AFUMAT CU MAIONEZA
Ingrediente:
BATOG DE MACROU (sau MACROU AFUMAT) : 400 g
CEAPA USCATA : 1500 g
OTET 9° : 50 ml
SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g
MAIONEZA : 250 g
2 – 3 CARTOFI FIERTI IN COAJA : 400 g
1 -2 MORCOVI FIERTI : 200 g
MASLINE : 100 g

MOD DE PREPARARE: Se curata ceapa si se taie felii subtiri (à la Julienne). Se pune intr-un vas de 4 litri, se adauga sarea si se framanta pana cand se inmoaie si lasa zeama. Se adauga otetul si 500ml apa, se acopera si se tine la frigider o ora. Se scoate, se clateste cu apa curenta si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Apoi se introduce inapoi in vasul de 4 litri.

BATOGUL DE MACROU SARDES se alege de eventualele oase si de piele, se taie in cubulete de 1 – 1,5 cm si se adauga peste ceapa scursa. Se adauga maioneza, maslinele, cartofii si morcovii taiati cubulete de 1 cm amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la frigider pentru minimum 2 ore dupa care se asaza pe platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

CONOPIDA CU CIUPERCI SI SOS DE USTUROI
Ingrediente:
O CONOPIDA : 1 kg
CIUPERCI (CHAMPIGNON) : 500 g
SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g
SOS DE USTUROI – produs SARDES : 400 g

MOD DE PREPARARE: Se curata conopida, se alege pe buchetele de 2-3 cm si se fierbe o jumatate de ora cu 25g de Delicat. Se curata ciupercile, se taie felii de 1 cm si se fierb un sfert de ora cu 25g de Delicat. Se scurg pe o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Se pun intr-un vas de 3 litri, se adauga SOSUL DE USTUROI amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la rece 2 ore, apoi se pune salata pe un platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

Tendințe emergente pe piața lactatelor; aplicații și ingrediente
Autor: Nora Marin  /   joi, 2 august 2018

Lactatele clean label devin din ce în ce mai populare. La rândul lor, ingredientele cu etichetă curată se găsesc în diverse aplicații, oferind căi de a stimula proteinele, pre- și probioticele, vitaminele etc., dar și aromele care au menirea de a reduce zahărul din diferite alimente. Pentru a vedea care sunt tendințele în acest...

Cargill își extinde portofoliul de caragenină pentru deserturile din lapte
Autor: Nora Marin  /   luni, 16 iulie 2018

Cargill a creat Satiagel Seabrid, un nou extract de caragenină, bazat pe alge marine 100% cultivate, despre care compania a declară că creează o sursă de ingrediente durabile, care oferă o textură preferată de consumatori.   Caroline Delabrousse, specialist în aplicații pentru produsele lactate Cargill Starters, Sweeteners...