Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Specialitati care se pot realiza cu produse SARDES

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

MACROU AFUMAT CU MAIONEZA
Ingrediente:
BATOG DE MACROU (sau MACROU AFUMAT) : 400 g
CEAPA USCATA : 1500 g
OTET 9° : 50 ml
SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g
MAIONEZA : 250 g
2 – 3 CARTOFI FIERTI IN COAJA : 400 g
1 -2 MORCOVI FIERTI : 200 g
MASLINE : 100 g

MOD DE PREPARARE: Se curata ceapa si se taie felii subtiri (à la Julienne). Se pune intr-un vas de 4 litri, se adauga sarea si se framanta pana cand se inmoaie si lasa zeama. Se adauga otetul si 500ml apa, se acopera si se tine la frigider o ora. Se scoate, se clateste cu apa curenta si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Apoi se introduce inapoi in vasul de 4 litri.

BATOGUL DE MACROU SARDES se alege de eventualele oase si de piele, se taie in cubulete de 1 – 1,5 cm si se adauga peste ceapa scursa. Se adauga maioneza, maslinele, cartofii si morcovii taiati cubulete de 1 cm amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la frigider pentru minimum 2 ore dupa care se asaza pe platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

CONOPIDA CU CIUPERCI SI SOS DE USTUROI
Ingrediente:
O CONOPIDA : 1 kg
CIUPERCI (CHAMPIGNON) : 500 g
SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g
SOS DE USTUROI – produs SARDES : 400 g

MOD DE PREPARARE: Se curata conopida, se alege pe buchetele de 2-3 cm si se fierbe o jumatate de ora cu 25g de Delicat. Se curata ciupercile, se taie felii de 1 cm si se fierb un sfert de ora cu 25g de Delicat. Se scurg pe o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Se pun intr-un vas de 3 litri, se adauga SOSUL DE USTUROI amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la rece 2 ore, apoi se pune salata pe un platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

Acțiunea antioxidanților naturali în produsele lactate
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 20 iunie 2019

Pe plan mondial, consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de antioxidanții naturali prezenți în sursele lor alimentare, decât de antioxidanții sintetici, care au fost restricționați din cauza efectelor lor toxice și carcinogene (Zambonin et al., 2012L0. Printre aceștia se numără acizii fenolici, activi ca antioxidanți cu efecte...

Carnea și provocările viitorului
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 14 iunie 2019

Proteinele alternative care pot acționa ca înlocuitori ai alimentelor tradiționale, de origine animală, sunt investiții financiare considerabile și atractive, pentru a satisface nevoile nutriționale și cerințele alimentare ale unei populații prezise la mijlocul secolului la 10 miliarde de persoane. Uriașa problemă, însă, este aceea...