Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Speranțe reale pentru exportul de porci vii în Uniunea Europeană

Autor: Meat MIlkjoi, 10 martie, 2016

Recent, Doamna Rodica Macovei (Parlamentul European) a formulat o intrebare pentru răspuns scris către Comisia Europeană. Subiectul interpelării a fost ”Ridicarea interdicției privind comerțul cu porci vii din România către celelalte State Membre”.

 

Comerțul cu porci și  carne de porc și produse din carne de porc provenite  de la firme românești  au fost interzise pe piața UE în 2003, sub motivul că  România vaccina  porcii împotriva pestei porcine clasice. Patru ani mai târziu, Comisia a decis să extindă această interdicție pentru România. Nu au existat cazuri de pestă porcină din anul 2007.

 

Comisarul European pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat la 18 ianuarie 2016 că este în favoarea România pentru  reluarea exporturilor intracomunitare de porci vii. Intenționează Comisia să re-analizeze această situație? Răspunsul dat de dl.  Andriukaitis, în numele Comisiei, a fost următorul:

 

“Situația și punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere și control al bolilor în România a înregistrat o evoluție favorabilă în ultimii ani. Un rezumat al situației epidemiologice pentru bolile animalelor în UE pot fi găsite pe pagina de internet a Comisiei.

 

Comisia va lua în considerare aceste date și alte constatări legate de punerea în aplicare a măsurilor de către autoritatea competentă  în cadrul următoarei revizuiri a Deciziei UE nr. 764/2013. (UECBV)

Regionalizarea, noul marketing al micilor procesatori de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 septembrie 2018

Autor: Ștefan Vârtaci În ultimii ani se observă existenţa unei tendințe pronunţate în direcţia concentrării producţiei și desfacerii în mâinile unor grupuri care se înscriu într-o tendinţă și mai mare, răspândită pe plan mondial. Să luăm exemplul Germaniei, care deţine în Europa locul întâi în procesarea cărnii....

10 mil. euro pentru Programul ”Lapte, fructe, corn” în anul școlar 2018-2019
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Hotărâre care stabilește pentru anul școlar 2018-2019 bugetul de implementare a Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023, modificând și completând astfel Hotărârea Guvernului nr. 640/2017.   Prin acest act normativ se introduc unele prevederi legate de stabilirea modului de...