Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Speranțe reale pentru exportul de porci vii în Uniunea Europeană

Autor: Meat MIlkjoi, 10 martie, 2016

Recent, Doamna Rodica Macovei (Parlamentul European) a formulat o intrebare pentru răspuns scris către Comisia Europeană. Subiectul interpelării a fost ”Ridicarea interdicției privind comerțul cu porci vii din România către celelalte State Membre”.

 

Comerțul cu porci și  carne de porc și produse din carne de porc provenite  de la firme românești  au fost interzise pe piața UE în 2003, sub motivul că  România vaccina  porcii împotriva pestei porcine clasice. Patru ani mai târziu, Comisia a decis să extindă această interdicție pentru România. Nu au existat cazuri de pestă porcină din anul 2007.

 

Comisarul European pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat la 18 ianuarie 2016 că este în favoarea România pentru  reluarea exporturilor intracomunitare de porci vii. Intenționează Comisia să re-analizeze această situație? Răspunsul dat de dl.  Andriukaitis, în numele Comisiei, a fost următorul:

 

“Situația și punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere și control al bolilor în România a înregistrat o evoluție favorabilă în ultimii ani. Un rezumat al situației epidemiologice pentru bolile animalelor în UE pot fi găsite pe pagina de internet a Comisiei.

 

Comisia va lua în considerare aceste date și alte constatări legate de punerea în aplicare a măsurilor de către autoritatea competentă  în cadrul următoarei revizuiri a Deciziei UE nr. 764/2013. (UECBV)

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...

Software Bento Food Manufacturing, pentru optimizarea productiei alimentare
Autor: meatmilk  /   luni, 25 iunie 2018

(Comunicat) Bento, companie specializata in dezvoltare de aplicatii software la cheie a implementat in cadrul Canah, Bento Food Manufacturing.Solutia include extensii pe dispozitive mobile, astfel incat intreaga echipa de management sa abia acces in timp real la indicatori relevanti din cadrul productiei.   Bento Food Manufacturing este...