Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Speranțe reale pentru exportul de porci vii în Uniunea Europeană

Autor: Meat MIlkjoi, 10 martie, 2016

Recent, Doamna Rodica Macovei (Parlamentul European) a formulat o intrebare pentru răspuns scris către Comisia Europeană. Subiectul interpelării a fost ”Ridicarea interdicției privind comerțul cu porci vii din România către celelalte State Membre”.

 

Comerțul cu porci și  carne de porc și produse din carne de porc provenite  de la firme românești  au fost interzise pe piața UE în 2003, sub motivul că  România vaccina  porcii împotriva pestei porcine clasice. Patru ani mai târziu, Comisia a decis să extindă această interdicție pentru România. Nu au existat cazuri de pestă porcină din anul 2007.

 

Comisarul European pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat la 18 ianuarie 2016 că este în favoarea România pentru  reluarea exporturilor intracomunitare de porci vii. Intenționează Comisia să re-analizeze această situație? Răspunsul dat de dl.  Andriukaitis, în numele Comisiei, a fost următorul:

 

“Situația și punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere și control al bolilor în România a înregistrat o evoluție favorabilă în ultimii ani. Un rezumat al situației epidemiologice pentru bolile animalelor în UE pot fi găsite pe pagina de internet a Comisiei.

 

Comisia va lua în considerare aceste date și alte constatări legate de punerea în aplicare a măsurilor de către autoritatea competentă  în cadrul următoarei revizuiri a Deciziei UE nr. 764/2013. (UECBV)

Managementul unei crize de presă
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

Nicio companie nu este imună la atacurile reputaționale transmise prin presă sau prin intermediul rețelelor sociale, determinând crize care pot izbucni în numeroase moduri și care pot fi amplificate de nenumărate surse. Ultima situație de acest gen a implicat compania Lactalis-România, la finalul anului trecut. Din fericire, pe plan...

MMACA: Utilizarea preferințelor tarifare în Acordul economic UE-Canada
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 decembrie 2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat a întocmit o ”Notă privind utilizarea preferințelor tarifare prevăzute în Acordul economic și comercial cuprinzător dintre Uniunea Europeană, pe de o parte, și Canada, pe de altă parte (CETA)”.   Documentul este destinat companiilor care doresc să profite de...