Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sportivii sud-africani medaliati cu aur la jo au primit recompensa cate o vaca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax)

Cadoul vine de la un om de afaceri, Jan Scannell, „Jan Braai”, care vrea sa-i reuneasca pe toti sud-africanii in jurul unui gratar la 24 septembrie, ziua consacrata celebrarii mostenirii culturale in Africa de Sud.

Castigatorii de la canotaj au fiecare dreptul la o vaca sau la echivalentul acesteia in carne. Printre ei, Sizwe Ndlovu, singurul sportiv de culoare care a castigat aurul, a ales animalul viu, care va merge sa pasca la o ferme a unui prieten din apropiere de Pietermaritzburg.

Vaca lui Matthew Brittain va merge la ferma unchiului sau din Mashishing (nord-est), in timp ce John Smith si James Thompson au ales carne si biltong (carne condimentata si uscata la vant).

Cameron van der Burgh, campion olimpic la 100 metri bras, a preferat 140 kg de biltong, oferind carnea unui orfelinat din Alexandra (Johannesburg).

In ceea ce-l priveste pe Chad le Clos, medaliat cu aur la 200 metri fluture, acesta nu a decis inca ce va prefera: vaca sau carne. O vaca este estimata la circa 7.000 de ranzi (700 euro).

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...