Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sportivilor olimpici chinezi li s-a interzis consumul de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comitetul National Olimpic din China a facut publica circulara transmisa de aceasta institutie, prin care tuturor sportivilor chinezi participanti la viitoarele Jocuri Olimpice de la Londra li se interzice consumul de carne, inca din perioada pregatirilor. Exceptie fac meniurile testate antidoping, oferite echipelor de sportivi.

Hotararea reprezinta teama de folosire extinsa a clenbuterolului in sectorul cresterii animalelor si – mai cu seama – pentru fabricarea produselor din carne artificiala. Datorita efectului anabolizant, clenbuterolul este considerat substanta dopanta, in mai multe tari europene.

Exista mai multe situatii de dopaj nepremeditat cu clenbuterol, dupa suspendarea ciclistului spaniol Alberto Contador. In China, campioana olimpica Tong Wen a fost suspendata doi ani, urmare a rezultatului pozitiv de la controlul antidoping, efectuat in 2010. S-a constatat ulterior ca a fost vorba de un consum nepremeditat de clonbuterol, ingerarea de carne in China fiind cauza unica a rezultatului. (TS)

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...