Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sportivilor olimpici chinezi li s-a interzis consumul de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comitetul National Olimpic din China a facut publica circulara transmisa de aceasta institutie, prin care tuturor sportivilor chinezi participanti la viitoarele Jocuri Olimpice de la Londra li se interzice consumul de carne, inca din perioada pregatirilor. Exceptie fac meniurile testate antidoping, oferite echipelor de sportivi.

Hotararea reprezinta teama de folosire extinsa a clenbuterolului in sectorul cresterii animalelor si – mai cu seama – pentru fabricarea produselor din carne artificiala. Datorita efectului anabolizant, clenbuterolul este considerat substanta dopanta, in mai multe tari europene.

Exista mai multe situatii de dopaj nepremeditat cu clenbuterol, dupa suspendarea ciclistului spaniol Alberto Contador. In China, campioana olimpica Tong Wen a fost suspendata doi ani, urmare a rezultatului pozitiv de la controlul antidoping, efectuat in 2010. S-a constatat ulterior ca a fost vorba de un consum nepremeditat de clonbuterol, ingerarea de carne in China fiind cauza unica a rezultatului. (TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...