Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sportivilor olimpici chinezi li s-a interzis consumul de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comitetul National Olimpic din China a facut publica circulara transmisa de aceasta institutie, prin care tuturor sportivilor chinezi participanti la viitoarele Jocuri Olimpice de la Londra li se interzice consumul de carne, inca din perioada pregatirilor. Exceptie fac meniurile testate antidoping, oferite echipelor de sportivi.

Hotararea reprezinta teama de folosire extinsa a clenbuterolului in sectorul cresterii animalelor si – mai cu seama – pentru fabricarea produselor din carne artificiala. Datorita efectului anabolizant, clenbuterolul este considerat substanta dopanta, in mai multe tari europene.

Exista mai multe situatii de dopaj nepremeditat cu clenbuterol, dupa suspendarea ciclistului spaniol Alberto Contador. In China, campioana olimpica Tong Wen a fost suspendata doi ani, urmare a rezultatului pozitiv de la controlul antidoping, efectuat in 2010. S-a constatat ulterior ca a fost vorba de un consum nepremeditat de clonbuterol, ingerarea de carne in China fiind cauza unica a rezultatului. (TS)

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...