Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sportivilor olimpici chinezi li s-a interzis consumul de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comitetul National Olimpic din China a facut publica circulara transmisa de aceasta institutie, prin care tuturor sportivilor chinezi participanti la viitoarele Jocuri Olimpice de la Londra li se interzice consumul de carne, inca din perioada pregatirilor. Exceptie fac meniurile testate antidoping, oferite echipelor de sportivi.

Hotararea reprezinta teama de folosire extinsa a clenbuterolului in sectorul cresterii animalelor si – mai cu seama – pentru fabricarea produselor din carne artificiala. Datorita efectului anabolizant, clenbuterolul este considerat substanta dopanta, in mai multe tari europene.

Exista mai multe situatii de dopaj nepremeditat cu clenbuterol, dupa suspendarea ciclistului spaniol Alberto Contador. In China, campioana olimpica Tong Wen a fost suspendata doi ani, urmare a rezultatului pozitiv de la controlul antidoping, efectuat in 2010. S-a constatat ulterior ca a fost vorba de un consum nepremeditat de clonbuterol, ingerarea de carne in China fiind cauza unica a rezultatului. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...