Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sprijin de la APIA pentru producția eco

Autor: Ilie Stoianmarți, 3 septembrie, 2013

Fermierii care practică agricultura ecologică, au la dispoziție șase săptămâni în care pot depune cererile pentru de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în acest sector. Campania de Operatorii din agricultura ecologică sunt așteptați la centrele APIA în perioada 01 septembrie – 15 octombrie 2013.

Ajutorul specific se acordă pentru exploatațiile din producția vegetală şi animalieră, care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi care se află în perioada de conversie – trecerea de la agricultura convențională la agricultura ecologică, menționează comunicatul de presă al APIA.

Beneficiarii ajutorului specific pentru agricultura ecologică trebuie să îndeplinească în mod cumulativ o serie de condiții. Solicitanții trebuie să fie înregistraţi în fiecare an pentru care cer ajutorul specific, în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (M.A.D.R.) prin Direcţiile Agricole de Dezvoltare Rurală judeţene.

Fermierii care cer acest tip de ajutor trebuie să dețină un contract încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene, aprobat de către MADR, un document justificativ, certificat de conformitate sau certificat de confirmare a conversiei, în care se menţionează statutul exploataţiei în conversie, cultura, suprafaţa, numărul de animale, numărul de familii de albine, emis de organismul de inspecţie şi certificare cu care a încheiat contractul.

Solicitanții trebuie să fac dovada că se mențin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani și că respectă normele de ecocondiționalitate. În cazul beneficiarilor din producţia vegetală, suprafaţa agricolă în folosinţă trebuie să fie de cel puţin 0,30 ha, ocupată cu culturi anuale, culturi perene sau păşuni şi fâneţe permanente.

Beneficiarii ajutorului pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din apicultură.(Biroul de Presă al APIA)

Banca comerciala Carpatica sprijina agricultura romaneasca
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Banca Comerciala Carpatica vine in sprijinul agriculturii oferind produse de creditare adaptate nevoilor de finantare ale producatorilor agricoli. Astfel, banca are in portofoliu credite APIA (pentru bunastarea pasarilor si porcinelor, APIA SAPS si APIA AXA II), creditul Agricol si creditul Radacini. Creditele APIA sunt cuprinse in programul de...