Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Sprijinul guvernului pentru miliardarul niculae face inerenta scumpirea gazelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ordonanta guvernamentala care a permis combinatelor chimice sa cumpere doar gaze din intern, de doua ori mai ieftine decat cele rusesti, a facut ca furnizorii care alimenteaza poulatia sa stocheze mai mult gaze din import. Ioan Niculae, principalul beneficiar al masurii spune, insa, ca totul este o minciuna.

Din prima luna a acestui an structura cosului de gaze pentru Romania a inregistrat o schimbare importanta. Ponderea importurilor rusesti s-a marit cu 8 puncte procentuale, ajungand la o proportie de 32% de la 24% in decembrie. Aceasta ajustare a structurii cosului poate aduce si o crestere a pretului gazelor pentru populatie din cauza ca gazele rusesti sunt de circa doua ori mai scumpe decat cele din productia locala.

Explicatia acestui fenomen ne-a fost data de reprezentanti ai Autoritatii de Reglementare in Energie. Anul trecut, timp de noua luni, a fost in vigoare o ordonanta a Guvernului care prevedea ca cei cu statut de consumatori intreruptibili trebuie sa primeasca gaze doar din productia interna, mult mai ieftine decat cele de import(165 de dolari pe mia de metri cubi fata de circa 400 de dolari pe mia de metri cubi). Principalul beneficiar al acestei masuri a fost sectorul chimic si, in special, grupul InterAgro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae care detine sase combinate de ingrasaminte din opt cate are Romania.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...