Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sprijinul guvernului pentru miliardarul niculae face inerenta scumpirea gazelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ordonanta guvernamentala care a permis combinatelor chimice sa cumpere doar gaze din intern, de doua ori mai ieftine decat cele rusesti, a facut ca furnizorii care alimenteaza poulatia sa stocheze mai mult gaze din import. Ioan Niculae, principalul beneficiar al masurii spune, insa, ca totul este o minciuna.

Din prima luna a acestui an structura cosului de gaze pentru Romania a inregistrat o schimbare importanta. Ponderea importurilor rusesti s-a marit cu 8 puncte procentuale, ajungand la o proportie de 32% de la 24% in decembrie. Aceasta ajustare a structurii cosului poate aduce si o crestere a pretului gazelor pentru populatie din cauza ca gazele rusesti sunt de circa doua ori mai scumpe decat cele din productia locala.

Explicatia acestui fenomen ne-a fost data de reprezentanti ai Autoritatii de Reglementare in Energie. Anul trecut, timp de noua luni, a fost in vigoare o ordonanta a Guvernului care prevedea ca cei cu statut de consumatori intreruptibili trebuie sa primeasca gaze doar din productia interna, mult mai ieftine decat cele de import(165 de dolari pe mia de metri cubi fata de circa 400 de dolari pe mia de metri cubi). Principalul beneficiar al acestei masuri a fost sectorul chimic si, in special, grupul InterAgro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae care detine sase combinate de ingrasaminte din opt cate are Romania.

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...