Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sprijinul guvernului pentru miliardarul niculae face inerenta scumpirea gazelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ordonanta guvernamentala care a permis combinatelor chimice sa cumpere doar gaze din intern, de doua ori mai ieftine decat cele rusesti, a facut ca furnizorii care alimenteaza poulatia sa stocheze mai mult gaze din import. Ioan Niculae, principalul beneficiar al masurii spune, insa, ca totul este o minciuna.

Din prima luna a acestui an structura cosului de gaze pentru Romania a inregistrat o schimbare importanta. Ponderea importurilor rusesti s-a marit cu 8 puncte procentuale, ajungand la o proportie de 32% de la 24% in decembrie. Aceasta ajustare a structurii cosului poate aduce si o crestere a pretului gazelor pentru populatie din cauza ca gazele rusesti sunt de circa doua ori mai scumpe decat cele din productia locala.

Explicatia acestui fenomen ne-a fost data de reprezentanti ai Autoritatii de Reglementare in Energie. Anul trecut, timp de noua luni, a fost in vigoare o ordonanta a Guvernului care prevedea ca cei cu statut de consumatori intreruptibili trebuie sa primeasca gaze doar din productia interna, mult mai ieftine decat cele de import(165 de dolari pe mia de metri cubi fata de circa 400 de dolari pe mia de metri cubi). Principalul beneficiar al acestei masuri a fost sectorul chimic si, in special, grupul InterAgro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae care detine sase combinate de ingrasaminte din opt cate are Romania.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...