Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Stadiul implementării Primelor de asigurare din cadrul PNDR

Autor: meatmilkmiercuri, 12 iunie, 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii Și Dezvoltării Rurale aduce la cunoștința potențialilor beneficiari faptul că, până în prezent, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au fost depuse 98 de cereri de plată cu o valoare publica de 184.323,44 euro.

 

Pe această cale, reamintim că submăsura 17.1 a fost lansată începând cu luna aprilie a acestui an, având ca scop încurajareafermierilor de a participa la scheme de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă.

 

Etapa curentă de depunere a dosarelor cererilor de finanțare, aferentă culturilor de primăvară, se desfășoară în intervalul 01.04.2019 – 30.11.2019. Depunerea  dosarelor cererilor de finanțare se oprește înainte de termenul limită prevăzut, atunci când valoarea publică totală a cererilor de finanțare depuse depășește cu 10% nivelul alocării.

 

Alocarea financiară pentru întreaga perioadă de programare este de 42.797.487 euro, depunerea dosarelor cererilor de finanțare realizându-se continuu până la epuizarea fondurilor.

 

Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de :

 

▪ 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 euro standard output (SO);

▪ 55% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO.

 

Riscurile eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare:

 

▪ Fenomene climatice nefavorabile, respectiv:

▪ seceta;

▪ arșița;

▪ inundațiile;

▪ grindina;

▪ înghețul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară);

▪ ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată;

▪ furtuna, vijelia, uraganul sau tornada;

▪ Infestările cu organisme de carantină dăunătoare plantelor prevăzute în HG nr. 563/2007, cu modificările și completările ulterioare.

 

Pentru a beneficia de sprijin, solicitantul va încheia un contract cu o societate de asigurare pentru riscurile prevăzute de submăsură, angajându-se să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contract.

 

Documente relevante privind implementarea submăsurii:

 

▪ Ghidul solicitantului publicat pe pagina de web a AFIR (www.afir.info/Investiții PNDR/sM 17.1);

▪ Informații suplimentare pe paginile web ale AFIR www.afir.info și MADR www.madr.ro.

FEADR, suplimentat cu 174 milioane de euro
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 august 2019

(Comunicat MADR) Ministerul Agriculturii informează că în data de 26 august 2019 au intrat în conturile României pentru fermieri și dezvoltarea satului românesc încă 176,41 milioane euro reprezentând rambursarea din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR).   Valoarea totală a fondurilor europene pe...

PNDR și-a atins toate obiectivele de etapă
Autor: meatmilk  /   luni, 26 august 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că în urma transmiterii de către Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală a Raportului Anual de Implementare pentru anul 2018, Comisia Europeană a certificat faptul că în implementarea PNDR 2014-2020 au fost îndepliniți cu succes toți...