Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Stafilococ aureus rezistent la meticilină, depistat în Marea Britanie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 iulie, 2014

Veterinarii din nordul Irlandei au raportat că au descoperit primul caz de de Stafilococ aureus rezistent la meticilină, întâlnit la porci, informează PigProgress.net. Boala reprezintă risc ridicat pentru oameni, chiar fatal în unele cazuri, şi este rezistentă la o serie de antibiotice moderne, fapt care o face dificil de tratat, noteaza Agroazi. Bacteria MRSA a fost izolată la un purcel dintr-un grup de cinci depuse la Omagh, laboratorul pentru supraveghere a bolilor agro-alimentare şi a Biosciences Institute (AFBI) în mai 2014.

Ferma a înregistrat o mortalitate a purceilor la post-înţărcare de 10% din cauza pneumoniei şi la irosirea celor cu vâste de peste doă-trei lun. Într-o declaraţie făcută publică în 28 iulie în revista Veterinary Record veterinarii au spus: Dorim să raportăm izolarea unui purcel contaminat cu Stafilococul aureus rezistent la meticilină, dintr-un efectiv din Nordul Irlandei. Credem că este primul caz când această boală s-a depistat în Marea Britanie!

S-a mai acompletat că MRSA ST398 este o boală relatic comună în celelalte state membre ale Uniunii Europene. Teste de abator au izolat boala la 61% din porci spanioli, la 60% dintre porcii în Germania şi la 39% din porcii olandezi.

The Alliance to Save Our Antibiotics face apel la Guvern să efectueze urgent o anchetă MRSA completă în întraga industrie de porci din Marea Vritanie pentru a determina cât de răspândit este stafilococul. Alianţa face, de asemenea, apel la impunerea unor restricţii rapide în ce priveşte utilizarea în ferma de antibiotice clasificate ca fiind „de importanţă critică” în medicina umană, în scopul de a reduce răspândirea bacteriilor. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...