Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Stafilococul auriu la Satu Mare

Autor: Ilie Stoianluni, 17 iunie, 2013

Rezultatele preliminare a analizelor de laborator pentru probele biologice prelevate de la personalul restaurantului care a băgat în spital peste 90 de persoane, dar şi din alimente prezintă suspiciunea contaminării cu stafilococ auriu. Patronul restaurantului riscă să stea după gratii între 3 şi 10 ani.

Sâmbătă după amiaza, prefectul Eugeniu Avram alături reprezentanţii celorlalte instituţii care au verificat situaţia de la restaurantul Romantic, a prezentat primele concluzii în cazul toxiinfecţiilor de la Satu Mare. Astfel, cei prezenţi au arătat că patronul unităţii alimentare a încălcat dispoziţiile date în primul caz de toxiinfecţie alimentară prin organizarea unui botez, la doar o zi după banchetul elevilor de la Şcoala Generală „Avram Iancu“.    Tot în cadrul acestei întâlniri s-au prezentat şi rezultatele preliminarii a analizelor efectuate de cei dela DSP. Astfel, Dorina Dragoş, directorul DSP Satu Mare a arătat că probele biologice prelevate de la personal şi probele din alimentele folosite prezintă suspiciunea contaminării cu stafilococ auriu. Cu toate acestea, directorul a precizat că acestea dunt doar rezultatele preliminarii şi că rezultatele finale vor fi cunoscute la începutul săptămânii viitoare.

În urma celor două cazuri, patronul restaurantului Romantic a fost amendat şi riscă să ajungă după gratii. Pe lângă sigilarea celor două corpuri şi a spaţiilor de depozitare a alimentelor, DSP a aplicat ieri şi o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei, iar reprezentanţii DSVSA au sechestrat întreaga cantitate de alimente. Mai mult, în acest caz a intervenit şi IPJ Satu Mare care efectuează verificări şi cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de produse alimentare. Dacă se va demonstra că patronul unităţii alimentare a pus pe masă alimente expirate sau contaminate, acesta riscă închisoare de la 3 la 10 ani. (adevarul.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...