Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Stanca Tudor-APCPR: Producătorii de carne de porc au probleme uriașe!

Autor: Meat MIlkjoi, 9 octombrie, 2014

Prezentă la o conferință de presă în care s-a discutat despre situația actuală a producătorilor de carne de porc din România, doamna Stanca Tudor, Director Executiv al APCPR a declarat:

”Situația fermelor de porci din România este dramatică, este foarte grea. Piața europeană a cărnii de porc întâmpină mari dificultăți, în urma embargoului impus de Rusia. După cum știm, România nu a exportat pe piața Rusiei, dar, acum, marii producători din Vest au mari rezerve de carne de porc, rezerve care acum pătrund și pe piața României.

Din această cauză, producătorii români sunt nevoiți să vândă carcasele la prețuri sub cele de producție. În acest ritm, ne așteptăm ca, în cel mult șase luni de zile, întregul sector românesc să dea pur și simplu faliment, să pună lanțul pe fiecare afacere în parte.

Cum știm, lunile de după sărbători cunosc o scădere a livrărilor. Dar aceste scăderi se manifestă de pe acum iar, dacă statul nu va interveni cu măsuri imediate de sprijin pentru producători, mulți dintre ei or să dispară. Nu mai puțin important, este faptul că efecele negative se văd deja și pe orizontală. Furnizorii de inputuri, FNC-urile, furnizorii de aditivi și de formule de nutriție au și ei probleme iar, dacă spunem că: Ei, și ce dacă, or să dispară 100 de afaceriști și gata!, nu e doar atât. Or să dispară cca 5.000 de locuri de muncă și, potrivit calculelor noastre, cca 30.000 de salariați vor fi afectați.

Dacă acum ceva ani, românia avea evective de 800.000 de capete, eram bucuroși că, anul trecut am sacrificat 3,5 milioane de animale. Dar, deși speram la un an mai bun, având potențial de creștere în acest sens, din cauza invaziei de carne de porc ieftină din Germania, Danemarca, Ungaria și alte țări, cred că producția va fi mai mică.”

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...