Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Standardele analitice IDF/ISO, ale lactatelor, puse în discuție la Praga

Autor: Mircea Demeterjoi, 11 iulie, 2019

Săptămâna trecută, la Praga, a avut loc un eveniment internațional la care au participat peste 130 de specialiști din 22 de țări și care au pus în discuție standardele analitice IDF/ISO, referitoare la lapte și lactate.

 

La eveniment au participat, de asemeni, reprezentanți ai companiilor de dezvoltare a standardelor, cum ar fi AOAC International, ICAR și USP.

 

Dialogurile de la Praga au condus la progrese pe teme care au vizat opt standarde IDF/ISO, noi sau revizuite, care urmează să fie publicate în următoarele 12 luni, cum ar fi un standard internațional pentru determinarea zaharurilor în produsele lactate.

 

Un alt exemplu este armonizarea procesului de validare pentru detectarea rapidă a antibioticelor în laptele proaspăt. Experții pregătesc, de asemenea, un document Q & A pentru a ajuta utilizatorii finali din fabricile de produse lactate și de lapte să asigure calitatea și siguranța laptelui.

 

De asemenea, au fost identificate noi modalități pentru dezvoltarea viitoare a standardelor, cum ar fi enumerarea clostridiei, a unei familii bacteriene care este un contaminant care afectează calitatea brânzeturilor maturate și semi-tari, și determinarea rapidă a grăsimii din produsele lactate prin tehnologia de rezonanță magnetică nucleară.

 

Steve Holroyd, presedintele Grupului de coordonare a standardelor IDF, a declarat pentru Dairy Reporter: „Cu mai mult de 25 de echipe de actiune IDF/ISO si sase comitete permanente reunite pe parcursul a patru zile, Week Analytical a oferit o oportunitate excelenta de a lucra impreună cu reprezentanții companiilor, pentru progresul dezvoltării standardelor și orientărilor internaționale IDF / ISO. ”

 

IDF a declarat că metode standardizate de analiză sunt esențiale și facilitează producerea și comercializarea produselor lactate sigure și de înaltă calitate. Acestea oferă o bază pentru înțelegerea reciprocă și sunt folosite pentru a evalua conformitatea cu reglementările naționale sau internaționale și sunt aplicate pe scară largă în scopuri de examinare și control de rutină. Acestea transmit aceleași limbi, înțelegeri și măsurători pentru a permite rezultate comparabile, ca rezultate ale cooperării voluntare între părțile interesate din lanțul de produse lactate: industrie, autorități, cercetători, producători.

 

Aurélie Dubois-Lozier, manager de programe pentru știință și standarde, a declarat: „IDF se angajează să îmbunătățească continuu mediul de reglementare pentru sectorul produselor lactate și să se angajeze proactiv cu organizațiile internaționale cheie și cu factori de influență precum ISO, identificând lacunele în cunoaștere, căutarea unui consens. „

Politica Uniunii Europene referitoare la promovarea produselor agroalimentare
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 decembrie 2019

Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru anual pe 2020, implementat în baza Regulamentului (UE) nr. 1144/2014 privind acţiunile de informare şi promovare referitoare la produsele agricole puse în aplicare pe piaţa internă şi în ţările terțe.   Programul de lucru stabilește prioritățile și bugetul disponibil pentru...

Consumatorii din UE iau în calcul impactul cumpărăturilor asupra mediului
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 decembrie 2019

Comisia Europeană a publicat ediția 2019 a Tabloului de bord al condițiilor pentru consumatori. Tabloul constată că, în general, discrepanțele dintre diferitele regiuni ale UE în ceea ce privește condițiile pentru consumatori se micșorează, consumatorii sunt mai conștienți de amprenta lor de mediu, iar normele în materie de...