Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Standardele analitice IDF/ISO, ale lactatelor, puse în discuție la Praga

Autor: Mircea Demeterjoi, 11 iulie, 2019

Săptămâna trecută, la Praga, a avut loc un eveniment internațional la care au participat peste 130 de specialiști din 22 de țări și care au pus în discuție standardele analitice IDF/ISO, referitoare la lapte și lactate.

 

La eveniment au participat, de asemeni, reprezentanți ai companiilor de dezvoltare a standardelor, cum ar fi AOAC International, ICAR și USP.

 

Dialogurile de la Praga au condus la progrese pe teme care au vizat opt standarde IDF/ISO, noi sau revizuite, care urmează să fie publicate în următoarele 12 luni, cum ar fi un standard internațional pentru determinarea zaharurilor în produsele lactate.

 

Un alt exemplu este armonizarea procesului de validare pentru detectarea rapidă a antibioticelor în laptele proaspăt. Experții pregătesc, de asemenea, un document Q & A pentru a ajuta utilizatorii finali din fabricile de produse lactate și de lapte să asigure calitatea și siguranța laptelui.

 

De asemenea, au fost identificate noi modalități pentru dezvoltarea viitoare a standardelor, cum ar fi enumerarea clostridiei, a unei familii bacteriene care este un contaminant care afectează calitatea brânzeturilor maturate și semi-tari, și determinarea rapidă a grăsimii din produsele lactate prin tehnologia de rezonanță magnetică nucleară.

 

Steve Holroyd, presedintele Grupului de coordonare a standardelor IDF, a declarat pentru Dairy Reporter: „Cu mai mult de 25 de echipe de actiune IDF/ISO si sase comitete permanente reunite pe parcursul a patru zile, Week Analytical a oferit o oportunitate excelenta de a lucra impreună cu reprezentanții companiilor, pentru progresul dezvoltării standardelor și orientărilor internaționale IDF / ISO. ”

 

IDF a declarat că metode standardizate de analiză sunt esențiale și facilitează producerea și comercializarea produselor lactate sigure și de înaltă calitate. Acestea oferă o bază pentru înțelegerea reciprocă și sunt folosite pentru a evalua conformitatea cu reglementările naționale sau internaționale și sunt aplicate pe scară largă în scopuri de examinare și control de rutină. Acestea transmit aceleași limbi, înțelegeri și măsurători pentru a permite rezultate comparabile, ca rezultate ale cooperării voluntare între părțile interesate din lanțul de produse lactate: industrie, autorități, cercetători, producători.

 

Aurélie Dubois-Lozier, manager de programe pentru știință și standarde, a declarat: „IDF se angajează să îmbunătățească continuu mediul de reglementare pentru sectorul produselor lactate și să se angajeze proactiv cu organizațiile internaționale cheie și cu factori de influență precum ISO, identificând lacunele în cunoaștere, căutarea unui consens. „

Protest anti-carne în fața Smithfield Market din Londra
Autor: Nora Marin  /   marți, 27 august 2019

Un protest planificat la Smithfield Market din Londra, de către grupul de lobby Animal Rebellion, care va avea loc în luna octombrie, a fost deja descris drept un mesaj „simbolic” către guvern, pentru a acționa asupra schimbărilor climatice.   Grupul amintit, care are obiective similare cu organizația Extinction Rebellion,...

„Mozzarella di Bufala Campana” a primit protecție IGP la nivel mondial
Autor: Nora Marin  /   luni, 26 august 2019

Efortul Uniunii Europene de a deține proprietatea exclusivă a termenilor obișnuiți de brânză bazată pe origine s-a încheiat cu un nou acord, protejând „mozzarella” în întreaga lume.   Utilizarea etichetelor precum parmezanul, Feta, Asiago și Mozzarella în brânză a fost pusă în discuție prin prioritatea...