Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Standardele tehnologiei de ambalare vor fi unificate de o Comisie Tehnică Internațională

Autor: Mircea Demetermiercuri, 29 august, 2018

Potrivit unui comunicat transmis redacției Meat.Milk, a fost înființată sub președinție italiană, Comisia Tehnică Internațională ISO/TC 313 Packaging Machinery. Noul organism va fi responsabil de elaborarea și unificarea standardelor internaționale pentru instalațiile și mașinile de ambalat. Andrea Malagoli, vicepreședinte al UCIMA, a fost numit președinte.

 

Anterior, în luna aprilie a acestui an, ISO (Organizația Internațională pentru Standardizare) a aprobat propunerea din partea Italiei de a înființa un comitet tehnic ISO/TC 313 pentru ambalaje, care va fi responsabil de elaborarea standardelor pentru instalațiile și mașinile de ambalare, aspecte legate de siguranță, proiectare și eficiență.

 

Această decizie confirmă în continuare statutul conducător al producătorilor de mașini de ambalat italiene, o industrie care generează 80% din veniturile sale din exporturi și controlează o cotă foarte mare pe piața mondială. În calitate de arhitect și promotor al noului Comitet tehnic, Italia a fost desemnată secretariatul internațional pentru lucrările de reglementare care implică toate țările care sunt producători majori sau utilizatori ai tehnologiei de ambalare.

 

Cum am amintit mai sus, Andrea Malagoli, CEO al IMA, a fost numit președinte al Comitetului.

Născut în 1965, Malagoli are o diplomă în economie și comerț de la Universitatea din Modena și este membru al familiei Vacchi, acționar majoritar al grupului IMA. A început să lucreze pentru Grup în 1990 și deține astăzi funcții de prestigiu în numeroase companii din grup și joacă un rol activ în procesele de internaționalizare.

 

Crearea noului Comitet Tehnic va aduce beneficii considerabile companiilor care își desfășoară activitatea în industrie. Standardele unificate se vor aplica acum în întreaga lume și nu numai în Europa, rezolvând conflictul sectorial dintre standardele europene, americane și alte țări. Prima întâlnire internațională a fost programată pentru 10 octombrie 2018 la Milano.

Multivac investește 35 de mil. euro în dezvoltarea unui Centru de Excelență
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 octombrie 2018

Multivac va construi un centru de excelență investind 35 de milioane de euro pentru dezvoltarea de tehnologii de porționare și automatizare, ca răspuns la cererea crescândă pentru unitatea de afaceri Slicer.   Hans-Joachim Boekstegers (CEO), Guido Spix (CTO și COO) și Christian Traumann (CFO), Multivac, au participat la o...

Filme Bag-in-Box, durabile și inovatoare, pentru lactate și băuturi, de la Mondi
Autor: meatmilk  /   joi, 4 octombrie 2018

(Comunicat) Un cuvânt, mai mult decât oricare altul, este ghidul deciziilor de cumpărare a filmului Bag-in-Box (BIB): durabilitate. Fie că e vorba de vin, suc de fructe sau produse lactate, managerii de produse și ambalaje, inginerii tehnici și agenții de achiziție sunt însărcinați să găsească soluții durabile de...