Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Standardele tehnologiei de ambalare vor fi unificate de o Comisie Tehnică Internațională

Autor: Mircea Demetermiercuri, 29 august, 2018

Potrivit unui comunicat transmis redacției Meat.Milk, a fost înființată sub președinție italiană, Comisia Tehnică Internațională ISO/TC 313 Packaging Machinery. Noul organism va fi responsabil de elaborarea și unificarea standardelor internaționale pentru instalațiile și mașinile de ambalat. Andrea Malagoli, vicepreședinte al UCIMA, a fost numit președinte.

 

Anterior, în luna aprilie a acestui an, ISO (Organizația Internațională pentru Standardizare) a aprobat propunerea din partea Italiei de a înființa un comitet tehnic ISO/TC 313 pentru ambalaje, care va fi responsabil de elaborarea standardelor pentru instalațiile și mașinile de ambalare, aspecte legate de siguranță, proiectare și eficiență.

 

Această decizie confirmă în continuare statutul conducător al producătorilor de mașini de ambalat italiene, o industrie care generează 80% din veniturile sale din exporturi și controlează o cotă foarte mare pe piața mondială. În calitate de arhitect și promotor al noului Comitet tehnic, Italia a fost desemnată secretariatul internațional pentru lucrările de reglementare care implică toate țările care sunt producători majori sau utilizatori ai tehnologiei de ambalare.

 

Cum am amintit mai sus, Andrea Malagoli, CEO al IMA, a fost numit președinte al Comitetului.

Născut în 1965, Malagoli are o diplomă în economie și comerț de la Universitatea din Modena și este membru al familiei Vacchi, acționar majoritar al grupului IMA. A început să lucreze pentru Grup în 1990 și deține astăzi funcții de prestigiu în numeroase companii din grup și joacă un rol activ în procesele de internaționalizare.

 

Crearea noului Comitet Tehnic va aduce beneficii considerabile companiilor care își desfășoară activitatea în industrie. Standardele unificate se vor aplica acum în întreaga lume și nu numai în Europa, rezolvând conflictul sectorial dintre standardele europene, americane și alte țări. Prima întâlnire internațională a fost programată pentru 10 octombrie 2018 la Milano.

Mintel: În designul ambalajului alimentar trebuie stăpânită ”Arta esenței”
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 aprilie 2019

Ambalajele trebuie să atragă consumatorii în decurs de trei secunde, spune directorul global al ambalajelor Mintel. În ultimii cinci ani, ambalajul a devenit un factor din ce în ce mai important de lansare pentru alimentele funcționale.   Între ianuarie 2014 și decembrie 2018, a fost constată o creștere de 10% a numărului de...

Prestigioasa companie Elopak-Norvegia, va expune la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Una dintre cele mai prestigioase companii, la nivel mondial, din domeniul tehnologiilor de ambalare, Elopak, din Norvegia, își va prezenta ultimele soluții, produse și servicii în cadrul secțiunii Expo a expo-conferinței internaționale Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana...