Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Standul Vanbet, mereu asaltat de vizitatorii de la Indagra 2018

Autor: meatmilkluni, 5 noiembrie, 2018

Unul dintre standurile ediției 2018 a târgului Indagra, care a fost în permanență asaltat de vizitatori, fie ei consumatori sau specialiști, a fost acela al companiei Vanbet, acolo unde produsele expuse au fost apreciate la superlativ.

 

S.C. VANBET S.R.L.  a luat ființă în anul 2001 începând cu achiziționarea fostului C.A.P. Gara Banca, com. Banca, transformând locul în fermă de găini ouă consum.

 

Societatea deține 12 ferme pui de carne, 6 ferme găini ouă consum, 2 ferme găini reproducție rasă grea, 2 ferme tineret înlocuire, o fermă tineret înlocuire rasă uşoară, abator, incubație, o fermă de capre și o fabrică specializată pe lapte de capră.

 

În decursul anilor și-a diversificat activitatea pe mai multe categorii de păsări, ajungând în prezent să dețină puncte de lucru pe raza județelor Vaslui, Galați şi Iaşi, unde există următoarele categorii de ferme:

 

Județul Vaslui:

 

-7 ferme de creștere pui de carne în localitățile Rebricea, Laza, Suseni (com. Băcani), Muntenii de Jos, Sălcioara (com. Banca), Tutova;

-2 ferme de găini ouă consum în localitățile Muntenii de Jos și Gara Banca (com. Banca).

-2 ferme de găini de reproducție rasă grea situate în localitățile Gara Banca (com. Banca) și Simila (com. Zorleni).

 

Județul Galați:

 

-3 ferme de creștere pui de carne în loc. Bucești (com. Ivești).

-3 ferme de găini ouă consum în localitățile Furcenii Noi (com. Cosmești), Bucești (com. Ivești), com. Negrileşti, jud. Galați.

-1 fermă tineret înlocuire rasă uşoară în loc. Bucești, județul Galați.

-1 fermă tineret înlocuire în loc. Movileni (com. Cosmești).

 

Județul Iaşi:

 

-2 ferme pui de carne în Victoria şi Tomeşti

-1 fermă găini ouă consum în Tomeşti

-1 fermă tineret înlocuire Tomeşti

 

Suplimentar, Vanbet deține și o ramura zootehnică, respectiv, Ferma de caprine situată în loc. Gara Banca, comuna Banca, județul Vaslui, cu un efectiv de peste 3000 capre și o fabrica de lapte, situată în comuna Banca, județul Vaslui, cu o capacitate de procesare de 7000 litri lapte/oră.

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...

Susținerea longevității scroafelor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 28 ianuarie 2019

Scorul optim de stare a corpului, la sfârșitul perioadei de lactație, influențează pozitiv longevitatea scroafelor. Utilizarea probioticelor alimentare a dovedit că este perfect posibilă reducerea pierderilor în greutate, în timpul perioadei de lactație, având ca rezultat îmbunătățirea fertilității scroafelor. În plus,...