Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Standul Vanbet, mereu asaltat de vizitatorii de la Indagra 2018

Autor: meatmilkluni, 5 noiembrie, 2018

Unul dintre standurile ediției 2018 a târgului Indagra, care a fost în permanență asaltat de vizitatori, fie ei consumatori sau specialiști, a fost acela al companiei Vanbet, acolo unde produsele expuse au fost apreciate la superlativ.

 

S.C. VANBET S.R.L.  a luat ființă în anul 2001 începând cu achiziționarea fostului C.A.P. Gara Banca, com. Banca, transformând locul în fermă de găini ouă consum.

 

Societatea deține 12 ferme pui de carne, 6 ferme găini ouă consum, 2 ferme găini reproducție rasă grea, 2 ferme tineret înlocuire, o fermă tineret înlocuire rasă uşoară, abator, incubație, o fermă de capre și o fabrică specializată pe lapte de capră.

 

În decursul anilor și-a diversificat activitatea pe mai multe categorii de păsări, ajungând în prezent să dețină puncte de lucru pe raza județelor Vaslui, Galați şi Iaşi, unde există următoarele categorii de ferme:

 

Județul Vaslui:

 

-7 ferme de creștere pui de carne în localitățile Rebricea, Laza, Suseni (com. Băcani), Muntenii de Jos, Sălcioara (com. Banca), Tutova;

-2 ferme de găini ouă consum în localitățile Muntenii de Jos și Gara Banca (com. Banca).

-2 ferme de găini de reproducție rasă grea situate în localitățile Gara Banca (com. Banca) și Simila (com. Zorleni).

 

Județul Galați:

 

-3 ferme de creștere pui de carne în loc. Bucești (com. Ivești).

-3 ferme de găini ouă consum în localitățile Furcenii Noi (com. Cosmești), Bucești (com. Ivești), com. Negrileşti, jud. Galați.

-1 fermă tineret înlocuire rasă uşoară în loc. Bucești, județul Galați.

-1 fermă tineret înlocuire în loc. Movileni (com. Cosmești).

 

Județul Iaşi:

 

-2 ferme pui de carne în Victoria şi Tomeşti

-1 fermă găini ouă consum în Tomeşti

-1 fermă tineret înlocuire Tomeşti

 

Suplimentar, Vanbet deține și o ramura zootehnică, respectiv, Ferma de caprine situată în loc. Gara Banca, comuna Banca, județul Vaslui, cu un efectiv de peste 3000 capre și o fabrica de lapte, situată în comuna Banca, județul Vaslui, cu o capacitate de procesare de 7000 litri lapte/oră.

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în aprilie 2019 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   luni, 10 iunie 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019 faţă de luna martie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la toate speciile de animale şi la păsări.   În comparaţie cu luna aprilie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine, caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine; la...

PIC a încheiat un parteneriat strategic cu Beijing Capital Agribusiness
Autor: meatmilk  /   luni, 3 iunie 2019

(Comunicat) PIC, parte a grupului Genus Plc, anunță încheierea unui parteneriat strategic fără precedent în China, cea mai mare piață a cărnii de porc din lume.   Parteneriatul cu Beijing Capital Agribusiness Co Ltd ("BCA"), a fost semnat cu scopul de a cerceta, dezvolta, înregistra și comercializa în China suine de elită...