Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Standul Vanbet, mereu asaltat de vizitatorii de la Indagra 2018

Autor: meatmilkluni, 5 noiembrie, 2018

Unul dintre standurile ediției 2018 a târgului Indagra, care a fost în permanență asaltat de vizitatori, fie ei consumatori sau specialiști, a fost acela al companiei Vanbet, acolo unde produsele expuse au fost apreciate la superlativ.

 

S.C. VANBET S.R.L.  a luat ființă în anul 2001 începând cu achiziționarea fostului C.A.P. Gara Banca, com. Banca, transformând locul în fermă de găini ouă consum.

 

Societatea deține 12 ferme pui de carne, 6 ferme găini ouă consum, 2 ferme găini reproducție rasă grea, 2 ferme tineret înlocuire, o fermă tineret înlocuire rasă uşoară, abator, incubație, o fermă de capre și o fabrică specializată pe lapte de capră.

 

În decursul anilor și-a diversificat activitatea pe mai multe categorii de păsări, ajungând în prezent să dețină puncte de lucru pe raza județelor Vaslui, Galați şi Iaşi, unde există următoarele categorii de ferme:

 

Județul Vaslui:

 

-7 ferme de creștere pui de carne în localitățile Rebricea, Laza, Suseni (com. Băcani), Muntenii de Jos, Sălcioara (com. Banca), Tutova;

-2 ferme de găini ouă consum în localitățile Muntenii de Jos și Gara Banca (com. Banca).

-2 ferme de găini de reproducție rasă grea situate în localitățile Gara Banca (com. Banca) și Simila (com. Zorleni).

 

Județul Galați:

 

-3 ferme de creștere pui de carne în loc. Bucești (com. Ivești).

-3 ferme de găini ouă consum în localitățile Furcenii Noi (com. Cosmești), Bucești (com. Ivești), com. Negrileşti, jud. Galați.

-1 fermă tineret înlocuire rasă uşoară în loc. Bucești, județul Galați.

-1 fermă tineret înlocuire în loc. Movileni (com. Cosmești).

 

Județul Iaşi:

 

-2 ferme pui de carne în Victoria şi Tomeşti

-1 fermă găini ouă consum în Tomeşti

-1 fermă tineret înlocuire Tomeşti

 

Suplimentar, Vanbet deține și o ramura zootehnică, respectiv, Ferma de caprine situată în loc. Gara Banca, comuna Banca, județul Vaslui, cu un efectiv de peste 3000 capre și o fabrica de lapte, situată în comuna Banca, județul Vaslui, cu o capacitate de procesare de 7000 litri lapte/oră.

INSSE: Efectivele de bovine la 1 iunie 2018 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat) Efectivele de bovine la 1 iunie 2018, faţă de aceeaşi dată a anului 2017, au scăzut cu 0,5% pe total, iar efectivul matcă cu 0,2%.   Distribuţia efectivelor de bovine la 1 iunie 2018 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 iunie 2017, atestă faptul că ponderea acestora a crescut în regiunile:   Centru...

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) La 1 mai 2018, faţă de aceeaşi dată a anului 2017, efectivele de porcine au scăzut cu 8,0% pe total şi cu 14,2% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2018 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2017, se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile: Nord-Vest...