Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Standurile românești de la târgul AGRITEQ din Quatar, vedete ale manifestării

Autor: meatmilkmiercuri, 27 martie, 2019

(Comunicat) În perioada 19 – 22 martie 2019, s-a desfășurat cea de a 7-a ediție a expoziției internaționale Agriteq, din Doha, eveniment organizat de Ministerul Municipalității şi Mediului din Qatar, al cărui obiectiv principal a fost acela de a reuni la un loc actori din agricultură, piscicultură, irigații, mediu, echipamente agricole moderne şi tehnologie. În total, la târg, au fost prezente 140 de firme agricole din 51 de țări. La actuala ediție, România a fost reprezentată de 14 companii de profil.

 

Alături de oamenii de afaceri participanți la expoziția Agriteq, s-a aflat, la invitația organizatorilor, ministrul Petre Daea, care a avut o întrevedere cu omologul său, ministrul Municipalității şi Mediului din Qatar, Abdullah bin Abdulaziz Al Subaie, prilej cu care au analizat modalități concrete de cooperare între cele două țări. În cadrul turului expozițional, ministrul Petre Daea i-a prezentat omologului său produsele românești, acestea fiind apreciate în mod deosebit pentru gust și autenticitate.

 

De asemenea, mulți vizitatori au arătat interes pentru degustarea preparatelor românești, aceștia fiind încântați atât de modul de prezentare, dar mai ales de savoarea acestora. În zilele următoare, se așteaptă încheierea unor înțelegeri concrete de colaborare între firmele românești participante și oamenii de afaceri, vizitatori ai expoziției.

 

Țara noastră acordă o deosebită importanță pentru susținerea și promovarea produselor 100% românești, care reprezintă o carte de vizită a țării noastre. Prin metodele și tradițiile care stau la baza obținerii acestor produse de o calitate superioară producătorii agroalimentari din România se pot remarca pe plan internațional la astfel de manifestări expoziționale și pot iniția colaborări de durată în beneficiul tuturor.

 

În anul 2018 prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită oficială în Statul Qatar, la Doha, prilej cu care s-a semnat, în data de 6 noiembrie 2018, Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România (MADR) și Ministerul Municipalității și Mediului din Statul Qatar.

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la Salonul Gourmets-Madrid
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Două evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP în cadrul programului „Enjoy! It's from Europe”, la ediția cu numărul 33 a Salon Gourmets   (Comunicat) Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezentă în perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, în Madrid, în cadrul proiectului european de promovare...

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importul de păsări și produse avicole din Danemarca
Autor: meatmilk  /   joi, 28 martie 2019

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importurile de păsări de curte și de produse avicole, inclusiv ouă, provenite de la o companie din Danemarca, măsura intrând în vigoare imediat.   Centrul pentru Siguranța Alimentară (CFS) al Departamentului pentru igiena alimentară și de mediu a declarat că a luat decizia după...