Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Statele unite-hamburgeri din carne de leu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un nou scandal international este pe cale sa fie declansat, dupa ce o organizatie pentru protectia animalelor a descoperit cu stupoare ca un restaurant exclusivist din Tampa, Florida oferea clientilor sai produse din carnea leilor ucisi in Africa de Sud.

Ancheta aflata in derulare, a descoperit, de fapt, o afacere murdara in care sume de bani deloc neglijabile rezultate din vanzarea portiilor de friptura din leu, ajungeau in conturile patronilor controversatelor „ferme de lei” din Africa de Sud, incurajandu-i astfel sa continuie oribilul comert cu vietile si carnea trupurilor leilor ucisi de vantorii bogati.

La originea scandalului se afla asa numita forma de „vanatoare la nada”. Leii sunt, de cele mai multe ori, capturati in salbatice cu tranchilizante, dupa care sunt detinuti si crescuti in conditii degradante pentru a fi mai apoi folositi in partide crude de vantoare in care nevinovatele animale ajung sa fie ucise cu sageti.

Autoritatile americane s-au declarat consternate si de faptul ca oamenii plateau sume piperate pentru o friptura sau un hamburger de leu, in conditiile in care carnea unor animale hiper-carnivore precum leii este improprie consumului uman, prezentand un grad ridicat de toxicitate.

„Nu mi-am inchipuit vreodata ca daca servim oamenilor carne de leu, se va ajunge la un astfel de scandal. Cand unul dintre asociatii mei sud-africani mi-a oferit prima data carne de leu la cuptor, am gustat din pura curiozitate. Nu am patit nimic si le-am dat si membrilor familiei mele sa guste.

Oricum, imi parveneau cantitati mici de carne si nu am intentionat niciodata sa devenim celebri prin asta. Carnea era preparata in mod igienic si nu am primit pana acum plangeri. Cu toate acestea, ne cerem scuze tuturor celor care se simt afectati de acesta situatie”, declara Jimmy Stewart, patronul restaurantului Spoto's Steak Joint II din Dunedin, Florida (wildlife.com)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...