Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Statele unite-hamburgeri din carne de leu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un nou scandal international este pe cale sa fie declansat, dupa ce o organizatie pentru protectia animalelor a descoperit cu stupoare ca un restaurant exclusivist din Tampa, Florida oferea clientilor sai produse din carnea leilor ucisi in Africa de Sud.

Ancheta aflata in derulare, a descoperit, de fapt, o afacere murdara in care sume de bani deloc neglijabile rezultate din vanzarea portiilor de friptura din leu, ajungeau in conturile patronilor controversatelor „ferme de lei” din Africa de Sud, incurajandu-i astfel sa continuie oribilul comert cu vietile si carnea trupurilor leilor ucisi de vantorii bogati.

La originea scandalului se afla asa numita forma de „vanatoare la nada”. Leii sunt, de cele mai multe ori, capturati in salbatice cu tranchilizante, dupa care sunt detinuti si crescuti in conditii degradante pentru a fi mai apoi folositi in partide crude de vantoare in care nevinovatele animale ajung sa fie ucise cu sageti.

Autoritatile americane s-au declarat consternate si de faptul ca oamenii plateau sume piperate pentru o friptura sau un hamburger de leu, in conditiile in care carnea unor animale hiper-carnivore precum leii este improprie consumului uman, prezentand un grad ridicat de toxicitate.

„Nu mi-am inchipuit vreodata ca daca servim oamenilor carne de leu, se va ajunge la un astfel de scandal. Cand unul dintre asociatii mei sud-africani mi-a oferit prima data carne de leu la cuptor, am gustat din pura curiozitate. Nu am patit nimic si le-am dat si membrilor familiei mele sa guste.

Oricum, imi parveneau cantitati mici de carne si nu am intentionat niciodata sa devenim celebri prin asta. Carnea era preparata in mod igienic si nu am primit pana acum plangeri. Cu toate acestea, ne cerem scuze tuturor celor care se simt afectati de acesta situatie”, declara Jimmy Stewart, patronul restaurantului Spoto's Steak Joint II din Dunedin, Florida (wildlife.com)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...