Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Statele unite: program extins pentru combaterea salmonelei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Serviciul USDA pentru Siguranta Alimentara si de Inspectie (FSIS) a anuntat ca va extinde Programul de Initiativa Salmonella (SIP) pentru a sprijini industria in reducerea agentilor patogeni din carnea cruda si cea provenita de la pasarile de curte.

In acest sens SIP va permite procesatorilor sa opereze in temeiul derogarilor de reglementare in cazul in care vor incerca noi proceduri, echipamente sau tehnici de prelucrare, pentru a controla mai bine salmonela.
Concomitent, de la aceste unitati se vor colecta mostre de produs in mod regulat, pentru a testa agentii patogeni, completandu-se astfel baza de date ale FSIS, in vederea stabilirii unor proceduri mai eficiente de actiune.
Dr. Elisabeth Hagen, subsecretar de stat in Departamentul pentru Agricultura al Administratiei americane a declarat: Prevenirea este cel mai bun mod de a incuraja inovarea de catre industria alimentara pentru a face produse mai sigure (I.S. cf. FoodNavigator)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...