Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Statele unite: program extins pentru combaterea salmonelei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Serviciul USDA pentru Siguranta Alimentara si de Inspectie (FSIS) a anuntat ca va extinde Programul de Initiativa Salmonella (SIP) pentru a sprijini industria in reducerea agentilor patogeni din carnea cruda si cea provenita de la pasarile de curte.

In acest sens SIP va permite procesatorilor sa opereze in temeiul derogarilor de reglementare in cazul in care vor incerca noi proceduri, echipamente sau tehnici de prelucrare, pentru a controla mai bine salmonela.
Concomitent, de la aceste unitati se vor colecta mostre de produs in mod regulat, pentru a testa agentii patogeni, completandu-se astfel baza de date ale FSIS, in vederea stabilirii unor proceduri mai eficiente de actiune.
Dr. Elisabeth Hagen, subsecretar de stat in Departamentul pentru Agricultura al Administratiei americane a declarat: Prevenirea este cel mai bun mod de a incuraja inovarea de catre industria alimentara pentru a face produse mai sigure (I.S. cf. FoodNavigator)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...