Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

StatisticA: efectivele de animale si sacrificarile in noiembrie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul total de animale si pasari sacrificate a scazut la toate speciile, in noiembrie 2012, fata de luna precedenta, in timp ce comparativ cu aceeasi luna a anului 2011, scaderile au fost inregistrate doar la bovine si porcine.

In luna noiembrie 2012, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 12,8%, respectiv cu 10,4%, totalizand 68.000 de capete si 11.798 tone. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 11,8%, respectiv 14,7%. In luna noiembrie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 22,1% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 1,8%, pana la 391.000 capete, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3% (32.918 tone). In luna noiembrie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 75,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 10,6%, respectiv cu 7,1%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate, scaderea consemnata a fost de 25,5%, pana la 284.000 capete, iar la greutatea acestora in carcasa de 26,9%, totalizand 3.926 tone. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 3,2% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa cu 30,8%, respectiv cu 28,9%.

In noiembrie 2012, numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora, au scazut cu 2,3%, insumand 20,724 milioane capete, respectiv cu 4,9% ( 32.527 tone). In unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 4,9%, respectiv cu 6,5%.

Comparativ cu noiembrie 2011, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 18,1%, respectiv cu 15,9%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,1%, respectiv cu 4,2%. Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 1,8%, respectiv cu 1,5%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 5,7%, respectiv cu 8,6%.

In ceea ce priveste ovinele si caprinele sacrificate, numarul acestora a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 6,9%. Sacrificarile in unitatile industriale specializate au scazut atat la numarul de capete cat si la greutatea in carcasa cu 47,1%, respectiv cu 47,7%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,3%, respectiv cu 6,3%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 9,3%, respectiv cu 5,8%.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

In perioada noiembrie 2011 – noiembrie 2012, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.(Biroul de Presa al INS)

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...