Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

StatisticA: sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna octombrie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna octombrie 2012, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut la toate speciile, atat fata de luna precedenta cat si fata de aceeasi luna a anului 2011.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 66,0%, respectiv cu 68,2%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 21,4%, respectiv 24,9%. In luna octombrie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 21,8% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,6%, respectiv cu 14,7%. In luna octombrie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 83,2% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,7%, respectiv cu 18,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 4,7%, respectiv cu 2,6%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 3,4% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa cu 30,0%, respectiv cu 41,5%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 13,1%, respectiv cu 16,9%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 87,4% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 12,3%, respectiv cu 12,2%.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 27,9%, respectiv cu
24,9%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 30,8%, respectiv cu 24,3%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 2,6%, respectiv cu 5,2%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 20,4%, respectiv cu 19,9%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 3,0%, respectiv cu 8,0%. Sacrificarile in unitatile industriale specializate au scazut cu 27,8%, atat la numarul de capete cat si la greutatea in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 16,3%, respectiv cu 15,0%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 18,2%, respectiv cu 16,7%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...