Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

StatisticA: sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna septembrie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna septembrie 2012, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine si pasari, iar la porcine si ovine si caprine a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si pasari a crescut.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2011, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si pasari au crescut.

Septembrie 2012 comparativ cu august 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 21,7%,respectiv cu 22,3%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 5,9%. In luna septembrie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 29,8% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,8%, respectiv cu 9,8%. In luna septembrie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 77,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut cu 7,1%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 5,0%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,7%, respectiv cu 27,9%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 2,7% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 2,3 ori, respectiv de 1,8 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 6,8%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 4,3%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 88,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 8,5%, respectiv cu 6,0%.

Septembrie 2012 comparativ cu septembrie 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 23,0%, respectiv cu 26,6%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 16,7%, respectiv cu 9,3%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 6,0%, respectiv cu 1,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 6,3%, respectiv cu 18,2%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,7%, respectiv cu 27,3%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut de 2,0 ori, respectiv de 1,8 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 10,0%, respectiv cu 12,8%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 7,8%, respectiv cu 7,9%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...