Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Statul garantează 80% din creditele fermierilor

Autor: meatmilkvineri, 19 aprilie, 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.

 

Implementarea si derularea diverselor programe guvernamentale a permis sprijinirea sectorului antreprenorial ce activeaza in sectoare importante ale economiei nationale, a altor entitati din zona publica sau sociala dar sipersoanelor fizice interesate in efectuarea unor investitii legate de achizitionarea unei locuinte sau de dezvoltarea personala, profesionala.

 

Lansat in urma cu cateva luni, Programul “Investeste in tine” reflecta direct preocuparea guvernului Romaniei pentru dezvoltarea si sustinerea tinerei generatii, in sensul cresterii incluziunii sociale. In cadrul programului, FNGCIMM acorda garantia statului roman, de pana la 80%, pentru creditele acordate de bancile participante.

 

Pana la aceasta data, la nivelul intregii tari, au fost acordate circa 1.000 de garantii,  in valoare totala de cca 27 milioane de lei. In Regiunea Sud 4 Vest Oltenia, in perioada noiembrie 2018 – aprilie 2019, au fost acordate 60 de garantii, cu o valoare medie de cca 29.000 lei.

 

”Am identificat in Regiunea 4 Sud-Vest Oltenia un important potential de crestere, iar acest lucru inseamna pentru FNGCIMM o oportunitate in extinderea ofertei de instrumente de garantare adaptate la cerintele antreprenorilor, ale beneficiarilor publici sau ale fermierilor”, a declarat Gheorghe Lapadat, Director General FNGCIMM.

 

FNGCIMM a emis in cadrul programului Start-Up Nation garanţii pentru finanatarea a peste 400 de start-up-uri din Regiunea 4 Sud-Vest Oltenia, in valoare de peste 60 de milioane de lei, valoarea finantarii fiind de circa 77 milioane de lei. Acestlucru a condus la o stimulare a mediului de afaceri, la  crestereacapacitatii de implementare a unornoitehnologii si anumarului de locuri de munca la nivel de regiune.

Dosarele pe Submăsura 6.3 pot fi depuse până pe 31 decembrie 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 22 iulie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici, prin submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).   Fermierii pot depune solicitările on-line pe pagina de internet a Agenției,...

Sprijinul acordat fermierilor pentru refacerea potențialului agricol
Autor: meatmilk  /   joi, 18 iulie 2019

(Comunicat) Prin intermediul Măsurii 5 - Refacerea potențialului de producție agricolă afectat de dezastre naturale și de evenimente catastrofale și instituirea unor măsuri de prevenire corespunzătoare, respectiv a sub-măsurii 5.1 - Sprijin pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale,...