Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ştefan Pădure prevede un an pozitiv pentru sectorul românesc de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 22 ianuarie, 2014

”Afacerile din industria locală a cărnii vor merge mai bine în 2014”, potrivit domnului Ştefan Pădure, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), acela care a acordat un interviu cotidianului Bursa.

Prognoza optimistă este, însă, deocamdată contrazisă de ultimele evoluţii din sector, săptămâna trecută doi crescători de porci şi un producător de carne intrând în insolvenţă sau în faliment, consideră jurnaliștii de la Bursa.

Previziunile domnului Pădure sunt însă susținute de intențiile procesatorilor de a mări volumul exporturilor, de foarte posibila reducere a TVA la carne și produse din carne, de mărirea producției în sectorul primar, mai precis în fermele de animale pentru carne.(Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...