Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ștefan Pădure: România, scoasă de pe lista evenimentelor internaționale

Autor: Maria Demetriadmarți, 25 octombrie, 2016

Ştefan Pădure, preşedintele Asociaţiei pentru Promo­varea Alimentului Ro­mânesc (APAR), spune că eşecul de la SIAL, cel mai mare târg alimentar din lume organizat la Paris, nu este un caz singular. Mai multe târguri nu au mai fost organizate din cauză că reprezentanţii Ministerului Econo­miei nu şi-au îndeplinit obligaţiile la timp.

 

În cazul eşecului de la SIAL, standul României, pentru care Ministerul Economiei a plătit peste 300.000 de euro, a rămas neame­najat după ce firma care trebuia să se ocupe de acest lucru s-a retras din proiect, afirmă Ștefan Pădure.

 

„Erau programate mai multe târguri din diverse sectoare, precum IT sau mobilier, dar care au fost ratate pentru că statul nu a plătit, iar firmele nu au reuşit să se organizeze pe banii lor să participe. În cazul SIAL, marele câştig a fost totuşi că s-a plătit chiria spaţiului de către Ministerul Economiei. De bine, de rău, la SIAL s-a făcut ceva, dar sunt sectoare care au ratat în mai mulţi ani participarea la târg, iar România este scoasă de pe hartă“, a declarat Ştefan Pădure, citat de Ziarul financiar.

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...