Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Stelian fuia si-a intrat in paine la madr

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La sediul MADR, in cursul unei ceremonii prezidata de noul prim-ministru al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, noul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, si-a preluat mandatul de la predecesorul sau, Valeriu Tabara.

Membru PDL, Stelian Fuia a fost presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor. Stelian Fuia a fost in carti si in iunie 2011, fiind la vremea respectiva una dintre variantele cele mai vehiculate pentru portofoliul Agriculturii.

Nascut in 1968, in localitatea Fundulea, judetul Calarasi, a urmat Liceul Agricol Fundulea dupa care, in 1993, a absolvit Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti. In perioada 1993-1999 a urmat studiile de doctorat in cadrul aceleiasi Universitati cu specializarea Management si Marketing in Agricultura.

Intre anii 1998-1999 urmeaza diverse cursuri la universitati americane: Harvard University (USA) – Strategic Marketing Management; Purdue University (USA) – Curs de specializare Management in Afaceri; Kellog University (USA) – Strategii de negocieri pentru manageri. In anul 2005 a obtinut Executive Master in Business Administration Universitati Preston, (USA) – Executive Master in Business Administration. De asemenea a mai urmat diferite cursuri interne ale companiei Monsanto (USA): vanzari, marketing, managementul proiectelor precum si in afaceri cu seminte si biotehnologi.

In cuvantul sau, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca noul mandate al lui Fuia va incepe sub bunele auspicii ale unei absorbtii de fonduri europene de 50 %, un record fata de nivelul national. Totodata, a asigurat audienta de competenta indiscutabila a noului ministru.

La randul sau, Stelian Fuia a multumit lui Mihai Razvan Ungureanu pentru nominalizare, afirmand ca in mandatul sau va pune accentual pe dezvoltarea rurala, inclusive pe deschiderea unitatilor de procesare de mici dimensiuni, pentru prelucrarea locala a produselor agricole.

La finalul ceremoniei, prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu si-a reafirmat increderea in potentialul professional al noului sef al Agriculturii, urandu-i succes in noua functie pe care a preluat-o. Ceremonia a fost de scurta durata si s-a desfasurat sub semnul demararii immediate a activitatii de ministeriat.(I.S)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...