Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Stelian fuia si-a intrat in paine la madr

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La sediul MADR, in cursul unei ceremonii prezidata de noul prim-ministru al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, noul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, si-a preluat mandatul de la predecesorul sau, Valeriu Tabara.

Membru PDL, Stelian Fuia a fost presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor. Stelian Fuia a fost in carti si in iunie 2011, fiind la vremea respectiva una dintre variantele cele mai vehiculate pentru portofoliul Agriculturii.

Nascut in 1968, in localitatea Fundulea, judetul Calarasi, a urmat Liceul Agricol Fundulea dupa care, in 1993, a absolvit Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti. In perioada 1993-1999 a urmat studiile de doctorat in cadrul aceleiasi Universitati cu specializarea Management si Marketing in Agricultura.

Intre anii 1998-1999 urmeaza diverse cursuri la universitati americane: Harvard University (USA) – Strategic Marketing Management; Purdue University (USA) – Curs de specializare Management in Afaceri; Kellog University (USA) – Strategii de negocieri pentru manageri. In anul 2005 a obtinut Executive Master in Business Administration Universitati Preston, (USA) – Executive Master in Business Administration. De asemenea a mai urmat diferite cursuri interne ale companiei Monsanto (USA): vanzari, marketing, managementul proiectelor precum si in afaceri cu seminte si biotehnologi.

In cuvantul sau, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca noul mandate al lui Fuia va incepe sub bunele auspicii ale unei absorbtii de fonduri europene de 50 %, un record fata de nivelul national. Totodata, a asigurat audienta de competenta indiscutabila a noului ministru.

La randul sau, Stelian Fuia a multumit lui Mihai Razvan Ungureanu pentru nominalizare, afirmand ca in mandatul sau va pune accentual pe dezvoltarea rurala, inclusive pe deschiderea unitatilor de procesare de mici dimensiuni, pentru prelucrarea locala a produselor agricole.

La finalul ceremoniei, prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu si-a reafirmat increderea in potentialul professional al noului sef al Agriculturii, urandu-i succes in noua functie pe care a preluat-o. Ceremonia a fost de scurta durata si s-a desfasurat sub semnul demararii immediate a activitatii de ministeriat.(I.S)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...