Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Stephen Karl va prelua conducerea Bunge Prio Romania

Autor: Meat MIlkmarți, 12 august, 2014

(Comunicat) Bunge, unul dintre liderii globali în domeniul agribusiness și alimentar, anunţă numirea lui Stephen Karl în funcţia de Managing Director pentru Bunge Prio Romania  începand cu 1 septembrie 2014. Acesta îl înlocuiește pe Giovanni Quaglia, al cărui mandat temporar la conducerea companiei în România se va încheia la 31 august.

Stephen Karl a ocupat anterior poziţia de managing director, timp de 2 ani, la Almos Group Romania, companie care deţine peste 5.000 de hectare în judeţul Neamţ.

De asemenea, Karl a lucrat 10 ani în cadrul grupului BASF ocupând diferite poziții  in grup in SUA, Germania, Noua Zeelandă, Spania, iar între anii 2008 şi 2011 acesta a fost Head of Agriculture pentru România şi Bulgaria.

Despre Bunge Prio

Bunge Prio este un joint-venture creat în 2012 între Bunge și Martifer, care integreazã capacitãțile de colectare și procesare a semințelor oleaginoase deținute de cele douã companii în România si Bulgaria. Grupul este unul dintre cei mai importanți traderi de pe piața localã și lider în piața de ulei îmbuteliat și în producția de bio-diesel. Prin facilitãțile sale integrate de producție din Buzãu și Lehliu, Romania, Bunge Prio are o capacitate de prelucrare seminte oleaginoase de peste 1 milion de tone.

Bunge Limited este un lider global în domeniul agribusiness și alimentar, operând în peste 40 de țãri cu 35,000 de angajați. Bunge comercializeazã, depoziteazã și transportã semințe oleaginoase si cereale pentru clienți din toatã lumea. Compania proceseazã semințe pentru a produce uleiuri comestibile și industriale sau concentrate proteice pentru hrana animalelor; de asemenea prelucreazã trestie de zahãr pentru a obține zahãr și etanol. Bunge este activ și în domeniul morãritului cerealelor (grâu, porumb și orez) din care obține ingrediente utilizate de companiile din domeniul alimentar dar comercializeaza de asemenea si fertilizanti in America de Sud. Fondatã în 1818, compania are sediul în White Plains, New York.

Martifer este un grup industrial multinational fondat in 1990, cu sediul in Oliveira de Frades, Portugalia, având 3500 de angajați în toatã lumea și activitãți în domeniul construcțiilor metalice, energiei solare, bio-diesel și agriculturã.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...