Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Strasbourg: Viorica Dăncilă despre asigurarea unei alimentaţii sănătoase

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 12 iunie, 2013

12 iunie 2013, Strasbourg

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă a susținut, în sesiunea plenară de la Strasbourg, că din cauza crizei economice numărul persoanelor expuse riscului de excludere socială este în creștere. Discutia are loc in contextul discutarii Raportului Emer Costello privind  Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane.

“Criza economică şi financiară, cu care se confruntă Europa, a determinat o creştere a numărului de persoane expuse riscului de excludere socială. O parte importantă dintre aceste persoane depind aproape zilnic de pachetele cu alimente, sau de mesele distribuite în cadrul programului finanţat de Fondul de ajutor european pentru persoanele cele mai defavorizate”, a declarat Viorica Dăncilă. Europarlamentarul roman este de părere că este necesară organizarea, de către autoritățile locale și regionale, în parteneriat cu organizațiile neguvernamentale, a unor rețele de gestiune locală, regională și transfrontalieră. Aceasta retea ar trebui să favorizere consumul produselor locale şi utilizarea produselor alimentare regionale perisabile și neperisabile, care nu sunt comercializate de lanțurile alimentare. Toate acestea pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate a beneficiarilor defavorizati.

 “Totodata, consider că este nevoie de îmbunătăţirea criteriilor de selecție a produselor alimentare. De asemenea, este cazul, în special pentru a se reduce risipa la nivelul fiecărei etape a lanțului de distribuție şi de a îmbunătăți eficacitatea filierei, precum și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la această temă importantă”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...

Strasbourg: Viorica Dăncilă despre asigurarea unei alimentaţii sănătoase

Autor: miercuri, 12 iunie, 2013

12 iunie 2013, Strasbourg

 

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă a susținut, în sesiunea plenară de la Strasbourg, că din cauza crizei economice numărul persoanelor expuse riscului de excludere socială este în creștere. Discutia are loc in contextul discutarii Raportului Emer Costello privind  Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane.

“Criza economică şi financiară, cu care se confruntă Europa, a determinat o creştere a numărului de persoane expuse riscului de excludere socială. O parte importantă dintre aceste persoane depind aproape zilnic de pachetele cu alimente, sau de mesele distribuite în cadrul programului finanţat de Fondul de ajutor european pentru persoanele cele mai defavorizate”, a declarat Viorica Dăncilă. Europarlamentarul roman este de părere că este necesară organizarea, de către autoritățile locale și regionale, în parteneriat cu organizațiile neguvernamentale, a unor rețele de gestiune locală, regională și transfrontalieră. Aceasta retea ar trebui să favorizere consumul produselor locale şi utilizarea produselor alimentare regionale perisabile și neperisabile, care nu sunt comercializate de lanțurile alimentare. Toate acestea pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate a beneficiarilor defavorizati.

          “Totodata, consider că este nevoie de îmbunătăţirea criteriilor de selecție a produselor alimentare. De asemenea, este cazul, în special pentru a se reduce risipa la nivelul fiecărei etape a lanțului de distribuție şi de a îmbunătăți eficacitatea filierei, precum și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la această temă importantă”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Transavia controlează integral lanțul de producție
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Transavia controlează integral lanțul de producție, ca urmare a investițiilor făcute în ultima perioadă, fapt care contribuie la menținerea companiei în poziția de lider al aviculturii românești. Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat Divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din...

Khaled El Solh, Caroli Foods: Dorim o creștere de peste 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

”Dorim o creștere de peste 10 %, a declarat domnul Khaled El Solh, CEO al companiei Caroli Foods, într-un interviu acordat publicației Magazinul Progresiv, după ce, pentu anul trecut, a fost raportată o creştere de 20% a profitabilităţii, iar cifra de afaceri a depăşit pragul de 80 milioane euro în 2014. Referindu-se la evoluția...

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg, de opt ori mai mic decât, de exemplu, în Spania sau Franța. Din totalul consumului, doar 13% din peştele de pe piaţă este pescuit în apele româneşti sau crescut în fermele piscicole din ţara noastră. În condițiile în care 87 % din pește este importat, ajung în magazine...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...