Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Strategie pentru finanțarea agrozootehniei din România

Autor: Ilie Stoianvineri, 30 august, 2013

Grupul bancar ungar OTP are o strategie de finanţare a agriculturii în toate ţările unde este prezent, nu doar în România, a declarat preşedintele OTP Bank România, Laszlo Diosi, într-ul interviu.

Potrivit unei informaţii apărute în presa ungară, în luna mai, OTP Bank ar intenţiona să cumpere Credigen Bank, o mică bancă ungară deţinută în mod indirect de grupul francez Credit Agricole, ca să evite costurile asociate cu înfiinţarea unei noi bănci.

Scopul acestei achiziţii ar urma să îl constituie transformarea Credigen Bank într-o instituţie de credit specializată pe finanţarea sectorului agricol. Deşi nu a comentat cu privire la conjunctura din Ungaria, Laszlo Diosi a precizat, însă pentru cotidianul Bursa că finanţarea agriculturii reprezintă o strategie pe termen lung la nivelul întregului grup financiar-bancar.

„Absolut, există o strategie la nivel de grup care vizează finanţarea agriculturii”, a spus domnia sa, continuând: „Preşedintele nostru a spus că OTP va ajunge la o rată de clienţi cu credite în agricultură de 40%. OTP Bank România a început să acorde credite în agricultură încă de acum doi ani. Finanţarea agriculturii reprezintă o strategie pe termen lung.

Deşi anul trecut nu a fost la fel de bun ca acesta, ba chiar am putea spune că a fost unul catastrofal, portofoliul nostru din agricultură a crescut, chiar şi în ciuda acestui aspect. Credem că în România agricultura, energia şi industria au un viitor foarte bun şi finanţăm mai mult aceste segmente” (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...